Αθλητισμός

Πρωταθλητής Ελλάδας παίδων δισκοβολίας ο Δημήτρης Παυλίδης

Ήταν σταθερός σε βολές, που χαρακτήριζαν την ανωτερότητά του έναντι των πρωταγωνιστών του αγωνίσματος της δισκοβολίας στην κατηγορία παίδων και αυτήν την ανωτερώτητα ο Δημήτρης Παυλίδης την επιβεβαίωσε εμπράκτως, κατακτώντας την πρωτιά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων, την Κυριακή 26.7.20, στο στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Ο 17χρονος πρωταθλητής του Αίαντος Κιλκίς πρώτευσε με καλύτερη βολή στα 60,62 μ. (δίσκος 1,5 κιλού), αφ’ ενός μεν μένοντας σταθερός πάνω από την γραμμή των 60 μέτρων, δηλαδή των υψηλών βολών αυτής της κατηγορίας (η ατομική του είναι 60,90 μ.), αφετέρου δε δείχνοντας ότι εξελίσεται σε αθλητή αγώνων, κάτι σημαντικότερο και από το επίπεδο των επιδόσεων.

Συγχρόνως παρουσίασε συνολική αγωνιστική εικόνα, που “συνηγορεί” σε έντονη παρουσία και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 1 και 2.8.20, στο δημοτικό στάδιο Ιωαννίνων, παρ’ όλο που θα συναγωνισθεί αθλητές ηλικιακώς μεγαλυτέρους και υπερτερούντες σε πείρα, ρίχνωντας με το κατά 250 γραμμάρια δίσκο (1,750 κ.) ατής της κατηγορίας.

Ο κατά δύο χρόνια νεώτερος αδελφός του Βαγγέλης, επίσης ρίπτης του Αίαντος Κιλκίς, έδωσε και αυτός πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, καταλαμβάνοντας την βαθμολογούμενη δέκατη θέση με 40,60 μ. ενώ, αν ήταν λίγο πιο τυχερός, ίσως ολοκλήρωνε τον αγώνα με “κάτι περισσότερο”.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο 15χρονος Κιλκισιώτης ρίπτης ήταν ο μοναδικός της κατηγορίας παμπαίδων α΄, που έλαβε μέρος σε αυτό το πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα