Αθλητισμός

Πρωταθλητές ο Κυριάκος και η Δήμητρα Ζώτου σε δισκοβολία και σφυροβολία

Ο κιλκισιώτικος κλασικός αθλητισμός καμαρώνει γιά άλλη μία φορά γιά τα δύο άξια «βλαστάρια» του Κυριάκο Ζώτο και Δήμητρα Ζώτου.

Τα δύο ξαδέλφια και κορυφαία στελέχη του Γ.Σ. Μανδρών προσέθεσαν στο ενεργητικό τους από έναν ακόμη πανελλήνιο τίτλο, με την ανάδειξη του Κυριάκου ως πρωταθλητή Ελλάδος εφήβων στην δισκοβολία με 53,71μ. (δίσκος 1.750γρ.) και της Δήμητρας ως πρωταθλήτριας Ελλάδος νεανίδων στην σφυροβολία με 54,18μ. (σφύρα τεσσάρων κιλών).

Η επιβλτική εμφάνισή τους στα πανελλήνια πρωταθλήματα των κατηγοριών τους, οι αγώνες των οποίων διεξήχθησαν το σαββατοκύριακο 27 και 28.6.15 στο εθνικό στάδιο Σερρών, επιβραβεύθηκε και με τα ασημένια μετάλλια στα δευτερεύοντα αγωνίσματά τους, αφού ο Κυριάκος κατετάγη δεύτερος στην σφαιροβολία με 18,08μ. (σφαίρα έξι κιλών) και η Δήμητρα δεύτερη στην δισκοβολία με 43,26μ. (δίσκο ενός κιλού).

Τον «χορό» των μεταλλίων γιά τον ΓΣ Μανδρών «έκλεισε» το άλλο μέλος της «χρυσής» τριάδας του ΓΣ Μανδρών Αλέξης Προδανάς, που κατέκτησε το ασημένιο της σφυροβολίας εφήβων με 63,20μ. (σφύρα έξι κιλών), ενώ προσέφερε στον σύλλογο βαθμούς και με την ένατη θέση στην δισκοβολία με 45,36μ. (δίσκος 1.750γρ.).
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Οι επιτυχίες αυτές προσλαμβάνουν ιδιαίτερη αξία, αν αναλογισθεί κανείς τις αντίξοες συνθήκες (βροχή και άνεμος), που δημιούργησαν προβλήματα στις βαλβίδες ρίψεων δυσκολεύοντας αφάνταστα τις προσπάθειες όλων των αθλητών και αθλητριών.

Σε συνάρτηση με αυτόν τον ανασταλτικό παράγοντα κρίνεται ως εξαιρετική η τέταρτη θέση του Γιώργου Κορακίδη στην σφυροβολία με 56,84μ. (σφύρα έξι κιλών) και πολύ ικανοποιητική η δωδέκατη του Νίκου Μανωλίδη στην δισκοβολία με 45,32μ. (δίσκος 1.750γρ.), καθώς πρόκειται γιά στελέχη με μικρότερη πείρα τέτοιων αγώνων, που έδειξαν ότι σιγά-σιγά εντάσσονται στην ομάδα των επιλέκτων του ΓΣ Μανδρών, προσφέροντάς του συγχρόνως πολύτιμους βαθμούς.

Χάρη και στην δική τους προσπάθεια, όπως και στην συνέπεια της «χρυσής τριάδας» στο «ραντεβού» με τις διακρίσεις, ο ΓΣ Μανδρών παρέμεινε και φέτος στις κορυφαίες δυνάμεις κλασικού αθλητισμού της χώρας στις κατηγορίες εφήβων και νεανίδων, συγκεντρώνοντας 49 βαθμούς στους μεν και 24 στις δε.

Επί πλέον ενίσχυσε την θέση του ανάμεσα στους είκοσι καλύτερους της χώρας στον κλασικό αθλητισμό στο σύνολο των κατά ηλικία κατηγοριών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]