Προσβλητικά συνθήματα

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /

Ένα από τα συνθήματα, που ακούσθηκαν προ ημερών στην πόλη του Κιλκίς κατά την διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε υγειονομικούς εργαζομένους, τον οποίο έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, ήταν και αυτό το οποίο έκανε λόγο για την “κάτω η χούντα των πολιτικών”.

Ένα σύνθημα, η χρήση του οποίου μάλιστα έμπροσθεν γραφείου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του νομού μας προκαλεί εύλογες απορίες και ερωτηματικά, καθώς, εξ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, όλα τα πολιτικά-κοινοβουλευτικά στελέχη στην χώρα μας έχουν εκλεγεί με τις ψήφους των συμπολιτών μας, τους οποίους άλλωστε και εκπροσωπούν στην Βουλή των Ελλήνων.

Δικαίωμα στην διαμαρτυρία έχει ο κάθε πολίτης, όμως είναι πραγματικά αδιανόητο στην εποχή μας, έχοντας πίσω μας πέντε συνεχείς δεκαετίες δημοκρατικής λειτουργίας, να ακούγονται σήμερα τέτοιου τύπου παρωχημένα και μη ανταποκρινόμενα στην πραγματικότητα συνθήματα.

Συνθήματα, που δεν προσβάλλουν μόνον την αλήθεια, αλλά και τους πολίτες ψηφοφόρους των εκπροσώπων του λαού,των πολίτες οι οποίοι τους εξέλεξαν ελεύθερα κατά τις προσταγές λειτουργίας της δημοκρατίας.

Και μάλιστα από πολίτες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και δημοσκοπήσεις, φέρονται να μην συμφωνούν με την θέση όσων συμμετέχουν στην διαμαρτυρία.

Άλλωστε αυτό είναι και το μεγαλείο της δημοκρατίας:

Να δίδει στον καθένα την δυνατότητα να εκφράζει την άποψη του, ακόμη και γιά περιπτώσεις που η πλειοψηφία διαφωνεί με αυτήν.

Γι’ αυτό, ας είμαστε όλοι μας πιο φειδωλοί στους χαρακτηρισμούς μας.

Μόνον έτσι προστατεύουμε το πολίτευμα μας και την δημοκρατική του λειτουργία, και όχι εξαπολύοντας αβάσιμους και αναληθείς χαρακτηρισμούς γιά το πολιτικό προσωπικό στο πλαίσιο «ενίσχυσης» ενός πνεύματος διαμαρτυρίας, ακόμη και αν αυτή είναι εύλογη 100%, καθώς μία τέτοια επιλογή καταλήγει στο να υπονομεύει ουσιαστικώς την ίδια την υπόσταση της δημοκρατίας.

Περισσότερα

Ποιόν “τιμά”;

Στάση λεωφορείου, και μάλιστα από τις ιστορικες, ή… εστία ρύπανσης; Κάποιος από τα αρμόδια όργανα του δήμου Κιλκίς μπορεί να […]

Περικλής ο… “πολύχρωμος”!

Μια ιδιαιτέρως απαιτητική ημέρα ήταν η περασμένη Πέμπτη για τον γνωστό “γαλάζιων” πολιτικών πεποιθήσεων συμβολαιογράφο του Κιλκίς Περικλή Καντζάβελο. Και […]

Δεν το(ν)… βλέπουν;

Μα είναι να απορεί κανείς γιά το πόσο … «δυσκολεύονται» Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου και δήμος Κιλκίς, να βρουν […]

Δείτε ακόμα

Διήμερη επίσκεψη στο Κιλκίς του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστου Παπαστεργίου

Διήμερη επίσκεψη στο δήμο Κιλκίς θα πραγματοποιήσει, αύριο Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, κλιμάκιο στελεχών της περιφερειακής παράταξης, […]