Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Πρόσβαση στον χώρο της θυσίας

ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΜΠΕΛΟΦΥΤΟ ΚΥΔΩΝΙΑ

Ογδόντα παρά κάτι, και συγκεκριμένα 79, χρόνια συμπληρώθηκαν στις 25 Οκτωβρίου από το ολοκαύτωμα των τριών Κρουσοχωρίων (Μουσγαλή, Μουρσαλή, Κοτσολάρ – Αμπελοφύτου, Κυδωνιάς – Κλειστού), το πρώτο στην χώρα μετά την κατάκτησή της από τα γερμανικά στρατεύματα εισβολής.

Πόσες… δεκαετίες ακόμη πρέπει να περάσουν, για να δεήσουν η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια τοπική διοίκηση να μεριμνήσουν, ώστε η μαρτυρική αυτή περιοχή:

-Να αποκτήσει… στοιχειώδη οδική πρόσβαση, η οποία σήμερα είναι από προβληματική σε …υπερθετικό βαθμό μέχρι… εντελώς αδύνατη.

-Να προβληθεί οργανωμένα και συστηματικά, ώστε αυτό το ολοκαύτωμα να καταχωρηθεί στην θέση που του αξίζει στην πανελλήνια συλλογική μνήμη, και ο τόπος του, αφού αναδειχθεί αναλόγως, να καταστεί επισκέψιμος, άρα να γίνει πολύ ευρύτερα γνωστός.

Θα ήταν θετικό και για τους δύο φορείς της τοπικής διοίκησης να αναλάβουν τις σχετικές πρωτοβουλίες, ώστε η ανωτέρω προοπτική να αρχίσει να υλοποιείται από το 2021, έτος κατά το οποίο θα συμπληρωθούν ακριβώς ογδόντα χρόνια από την «ματωμένη» αυτή «σελίδα» της ελληνικής Ιστορίας, και όχι μόνο της τοπικής, έτσι που αυτή η ογδοηκοστή επέτειος να τιμηθεί όπως της αρμόζει.

Περισσότερα

Φωτοσχόλιο

Μετά το αποτέλεσμα των Ευροεκλογών

Συγχαρητήρια χωρίς ντροπή

Χωρίς ίχνος ντροπής ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Μηνάς Παπαδόπουλος απέστειλε συγχαρητήρια στον σφυροβόλο Κωνσταντίνο Ζάλτο γιά […]

Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]