Γενικά

Με ΨΕΜΜΑΤΑ και υποκριτικές αναφορές προσπαθούν να προκαλέσουν «ρήξη» μεταξύ Δ.Τσαντάκη και Α.Βεργίδη

Η τοποθέτηση του επικεφαλής του συνδυασμού “Ενωτική Δύναμη Κιλκίς” Δημήτρη Τσαντάκη στην συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 14.6.21 για την “χωματερή” που δημιουργήθηκε στην λίμνη Δοϊράνη

Την υστέρηση των αρμοδίων του δήμου Κιλκίς σε ευαισθησία και ουσιαστική μέριμνα γιά το περιβάλλον ανέδειξε το δημοσίευμα του «Μαχητή», το σχετικό με την δημιουργία χωματερής σε τοποθεσία μεταξύ της παράκτιας οδού και της σιδηροδρομικής γραμμής στην χαρακτηρισμένη ως «Νατούρα (Natura) 2000» περιοχή της λίμνης Δοϊράνης, «ταράσσοντας» τα «στάσιμα νερά» της αδιαφορίας.

Συγχρόνως, όμως, ανέδειξε τα επακόλουθα, που υφίσταται η ζωή τούτου του τόπου από την δραστηριότητα κάποιων από τους χώρους της πολιτικής και των μέσων ενημέρωσης, που έχουν αναγάγει το ΨΕΜΜΑ και την υποκρισία σε… τρόπο ζωής (και όχι μόνον… απλής λειτουργίας)!

Και ιδού πώς, στην συγκεκριμένη περίπτωση:

-Γράφει, λοιπόν, ο «Μαχητής» γιά την επίμαχη χωματερή, και αίφνης ο εντεταλμένος σύμβουλος δημοτικής ενότητας Δοϊράνης «ανακαλύπτει»… όλα τα προβλήματα της περιοχής και «κινητοποιεί»… την νεολαία της προς την κατεύθυνση «δράσεων» γιά την επίλυσή τους!

-Γράφει ο «Μαχητής» γιά την επίμαχη χωματερή και αναφέρεται σ’ αυτήν και ως θέμα συζήτησης στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, μετά το δικό του δημοσίευμα, και ο εντεταλμένος σύμβουλος της δημοτικής ενότητας Δοϊράνης επιμένει, ότι… δεν υπάρχει χωματερή, παρ’ όλο που η πραγματικότητα τον διαψεύδει!

-Μεταφέρει αυτούσια ο «Μαχητής» την αναφορά του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Τσαντάκη στο θέμα της χωματερής, κάνοντας λόγο περί «εγκληματικής ενεργείας» και θέτοντας την διοίκηση του δήμου ενώπιον των ευθυνών της γιά την επίλυση του προβλήματος, και μερίδα των τοπικών μέσων ενημέρωσης παρουσιάζει αυτήν την αναφορά ως απευθυνόμενη στην διοίκηση… της περιφερειακής ενότητας! Και ας μην έκανε ο κ.Τσαντάκης την παραμικρή νύξη ακόμη και… στις λέξεις «περιφερειακή ενότητα»!

-Στην ίδια συνεδρίαση, την συγκεκριμένη θέση του κ.Τσαντάκη επικροτούν, πάντα εν γνώσει του δημοσιεύματος του «Μαχητή», και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι (Αγαθόπουλος, Αναστασιάδου, Βαφειάδης), όμως η συγκεκριμένη μερίδα των μέσων ενημέρωση επιμένει… μονόπλευρα Τσαντάκη, επιμένοντας συγχρόνως σε αναφορά του… στην διοίκηση της περιφερειακής ενότητας, και όχι του δήμου Κιλκίς!

Βεβαίως, γιά την πολιτική ισχύει το ότι αποτελεί «τέχνη του εφικτού», και όλα σ’ αυτήν περιστρέφονται γύρω από αυτόν τον «άξονα», με τα μέσα ενημέρωσης να προσφέρουν όχι σπανίως «έδαφος» στην εφαρμογή αυτού του κανόνα, ιδίως όταν υφίστανται κάθε είδους δεσμοί μεταξύ αυτών και των πολιτικών.

Άλλο, όμως, αυτό και άλλο η προσπάθεια υπηρέτησης σκοπιμοτήτων, με αναφορές των οποίων η στήριξη στο ΨΕΜΜΑ και την υποκρισία… «βγάζει μάτι».

Και «βγάζει μάτι» η σκοπιμότητα της προσπάθειας μερίδας μέσων ενημέρωσης να προκαλέσουν «σύγκρουση» μεταξύ του δημοτικού συμβούλου Κιλκίς Δημήτρη Τσαντάκη και του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη γιά ένα θέμα αποκλειστικής αρμοδιότητας του δήμου Κιλκίς.

Είναι η ίδια σκοπιμότητα, που «κινεί» και την εκ μέρους των υπηρετούντων αυτήν «παράκαμψη» του δημοσιεύματος του «Μαχητή», ακριβώς επειδή σ’ αυτό τα πάντα παρουσιάζονται με στοιχεία και λέγονται «με το όνομά τους», μη αφήνοντας κανένα περιθώριο παρερμηνείας ή, έστω, εσφαλμένης αντίληψης.

Γι’ αυτό και οι συντελεστές της είναι διπλά εκτεθειμένοι.

Ίσως επειδή δεν γνωρίζουν ή… κάνουν πως δεν γνωρίζουν το ότι το ψέμμα και η υποκρισία… «έχουν κοντά ποδάρια».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα