Πολιτική

Προσπαθεί να «συμμαζέψει» …τα ασυμμάζευτα η ΔΕ εκλογικής περιφερείας Κιλκίς της ΝΔ

Από την διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Κιλκίς της ΝΔ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφέρειας Κιλκίς (ΔΕΕΠΚ) εκφράζει την έκπληξή της γιά το απολύτως ανυπόστατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Μαχητής», το οποίο αποπειράται να δημιουργήσει εσωτερικές «τριβές» στις σχέσεις της κομματικής μας οργάνωσης με τον δήμαρχο Κιλκίς.

Η ΝΔ προσέφερε την υποστήριξή της στον Δημήτρη Κυριακίδη στις δημοτικές εκλογές του 2019, και η ΔΕΕΠ αγωνίσθηκε σθεναρά για την εκλογή του. Οι πολίτες δικαίωσαν την επιλογή μας, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Κυριακίδη και στην δημοτική παράταξη “Κιλκίς Μπροστά”.

Οι σχέσεις ΔΕΕΠ και δημάρχου Κιλκίς είναι άριστες, διότι στηρίζονται στην εκτίμηση και στον αμοιβαίο σεβασμό των διακριτών θεσμικών μας ρόλων.

Ο δήμαρχος Κιλκίς είναι ένας νέος, δυναμικός και καλλιεργημένος άνθρωπος, με πολλή ενέργεια και όρεξη γιά δουλειά, που στέκεται με συνέπεια στις προεκλογικές του διακηρύξεις και θέλει να τις κάνει πράξη, ώστε να πάει πολλά βήματα μπροστά ο τόπος μας, η πόλη και οι οικισμοί του δήμου Κιλκίς.

Οι επιδιώξεις του είναι απολύτως θεμιτές και αποδεκτές από την κομματική βάση και το σύνολο της κοινωνίας μας, που από την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου, αντιλαμβάνονται τις θετικές αλλαγές σε νοοτροπία, αντιλήψεις και έργο.

Η νέα δημοτική αρχή, έχει στιβαρό λόγο, στοιχισμένο με ακρίβεια στην αυτοδιοικητική πρακτική. Είναι σαφές, ότι δρα ανεξάρτητα από τις εσωτερικές πολιτικές λειτουργίες της ΔΕΕΠ και το αυτόν πράττει και η κομματική παράταξή μας, με πίστη στις αρχές μας και με σεβασμό στους κανόνες της Δημοκρατίας και στη διάκριση των εξουσιών.

Η πρωτογενής πολιτική, που εκφράζει η αυτοδιοικητική λειτουργία, αποτελεί τον κατ’ εξοχήν χώρο συνάντησης γιά την σύνθεση απόψεων και την ανάπτυξη συναινέσεων σε ευρεία βάση. Ο Δημήτρης Κυριακίδης και η πλειοψηφήσασα δημοτική παράταξη, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων τους έχουν προκρίνει την δημιουργική συμπόρευση και «ανοίγουν τον δρόμο» της συνεργασίας γιά το καλό και το συμφέρον του τόπου μας, αφουγκραζόμενοι τις πραγματικές του ανάγκες.

Ως πολιτικός σχηματισμός. που μάχεται διαρκώς για την επικράτηση των αξιών της δημοκρατίας, του γόνιμου διαλόγου, της πολιτικής συνεννόησης και της πολιτικής διεύρυνσης σεβόμαστε και στηρίζουμε τις επιλογές συνεργασίας του δημάρχου Κιλκίς.
Όλα όσα εννοούνται αλλά και αόριστοι υπαινιγμοί του δημοσιεύματος έχουν μεγάλη απόσταση από την αλήθεια και πολύ απλά ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας».

Την ανακοίνωση υπογράφει ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κιλκίς της ΝΔ Μηνάς Παπαδόπουλος.

Σε …εικονική πραγματικότητα
Μία ανακοίνωση εντελώς …προβλέψιμη και άνευ ουσιαστικού περιεχομένου, καθώς με αυτήν την παρέμβασή της η ΔΕΕΠ Κιλκίς ΝΔ (με άλλα λόγια η νομαρχιακή επιτροπή) αποδεικνύει τα εξής:

– Ότι ζη σε μία εικονική πραγματικότητα, στον δικό της μικρόκοσμο και δεν αφουγκράζεται τις απόψεις, ενστάσεις, κριτική των νεοδημοκρατών, αλλά και ευρύτερα των πολιτών του δήμου Κιλκίς. Είναι αμφίβολο ακόμη και το πόσα μέλη εκπροσωπεί στην πράξη.

– Ότι με τα γραφόμενά της παίρνει την θέση …«σπόνσορα» ή κομματικού καθοδηγητή της δημοτικής αρχής, διότι εμείς με το κείμενό μας δεν ζητήσαμε την παρέμβαση κάποιου κομματικού οργάνου στις αποφάσεις του δημάρχου, γνωρίζοντας ότι είναι πολιτικώς και δεοντολογικώς ανεπίτρεπτο, αλλά απλώς καταγράψαμε στοιχεία, που διαμορφώνουν ένα κλίμα.

Η ΔΕΕΠΚ της ΝΔ, όμως, βρήκε αφορμή να υπογραμμίσει προς πάσαν κατεύθυνσιν, και ιδιαιτέρως προς τον δήμαρχο Κιλκίς, ότι είναι εδώ και παρακολουθεί τα πράγματα και να του υπενθυμίσει, ότι σ’ αυτούς οφείλεται η εκλογή του, αφού είναι γεγονός, ότι ουδέποτε το κόμμα της ΝΔ έδωσε επίσημο «χρίσμα» στις δημοτικές εκλογές, και απλώς στον δήμο Κιλκίς το συγκεκριμένο κομματικό όργανο «έκανε του κεφαλιού του», και άρα ο δήμαρχος Κιλκίς «τους χρωστάει χάρη».

Πρωτοφανείς πρακτικές
Είναι πρωτοφανές στα χρονικά, νομαρχιακή επιτροπή της ΝΔ να παίρνει τέτοια θέση υπέρ κάποιας δημοτικής αρχής, κάνοντας τον κομματικό «ινστρούχτορα»!

Τα γνωρίζει αυτά άραγε η κεντρική διοίκηση της ΝΔ;

Και αν η ΔΕΕΠΚ επιτροπεύει τον δήμαρχο Κιλκίς ερωτάται πόσο πολιτκώς ορθόν είναι, να κάνει συμφωνίες με μεμονωμένους συμβούλους μοιράζοντας θέσεις, και όχι με δημοτικούς συνδυασμούς πάνω σε προγραμματική βάση, ουσιαστικώς προσπαθώντας πλαγίως να τις εκμηδενίσει;

Τέτοιες πρακτικές πρεσβεύει η ΝΔ.

Έτσι θα λειτουργήσει η δημοκρατία και θα διασφαλισθεί η διαφανής λειτουργία μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς;

Αντί, λοιπόν, να αναζητούν …«δαιμόνια» και να …«αφορίζουν» τον «Μαχητή», ας «κοιταχθούν …στον καθρέφτη τους» εκεί στην ΔΕΕΠ Κιλκίς ΝΔ.

Ίσως τότε καταλάβουν ότι ούτε τα «άσφαιρα τσιτάτα» ωφελούν τους ίδιους και τον χώρο τους ούτε ο …στρουθοκαμηλισμός αλλάζει την κάθε άλλο παρά «ρόδινη» γι’ αυτούς πραγματικότητα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα