Πολιτισμός

“Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει” την Κυριακή στο θέατρο Λόφου Κιλκίς

Ο θεατρικός Αύγουστος στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου έρχεται ορμητικός με την ανατρεπτική κοινωνική σάτιρα ‘’Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει’’.

Η σκηνοθετική οπτική του Βλαδίμηρου Κυριακίδη συνθέτει το θεατρικό κείμενο της Γαλλίδας συγγραφέα Κάρολ Γκριπ με το δημιουργικό αυτοσχεδιασμό με μια παράσταση ύμνο στην τοξική φιλία: στο φθόνο, στο ψέμα, στην προδοσία και την υποκρισία.

Οι ευδιάκριτες γραμμές του γέλιου χαλαρώνουν και τεντώνονται από τους αυτοσχεδιασμούς, το διαρκές παιχνίδι του λόγου, την αρμονική συνύπαρξη της αλήθειας με την ψευδαίσθηση. Η θεατρική παράσταση που παίζεται εδώ και δεκαέξι χρόνια στην Παρισινή σκηνή αναπλάθει τους δικούς της ορισμούς στις βλαβερές συνέπειες της φιλίας δοσμένες με βιτριολικό χιούμορ και με αυθόρμητη καλλιτεχνική έμπνευση.

Το έργο ‘’Προσοχή ο φίλος δαγκώνει’’ ανεβαίνει την Κυριακή 2 Αυγούστου με ώρα έναρξης στις 9.30.

Η υπόθεση

Δύο ζευγάρια, τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες, μπλέκουν τις «γραμμές» φιλίας, δημιουργούν απρόοπτες καταστάσεις που φθάνουν στη γελοιότητα και ανακαλύπτουν πως οι καλύτεροι φίλοι τους δεν είναι και τόσο …φίλοι όπως πίστευαν.

Ένας λανθασμένος χειρισμός του κινητού τηλεφώνου φέρνει στο φως όλη την αλήθεια: τι πραγματικά σκέφτονται οι φίλοι τους γι’ αυτούς. Κι όταν τα στόματα ανοίγουν, αποκαλύπτεται η πραγματική ταυτότητα όλων. Αναγκάζονται να βγάλουν τις μάσκες και να τα… πουν όλα κατά πρόσωπο…

Πρωταγωνιστούν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Μέμος Μπεγνής, Ναταλία Δραγούμη και Ευαγγελία Μουμούρη

Συντελεστές

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος

Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: Μαρία Τσαμουδάκη

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Προπώληση εισιτηρίων : Βιβλιοπωλείο Χρήστος Ηλιάδης (21ης Ιουνίου 124)

Βιβλιοπωλείο Σύμμετρο (21ης Ιουνίου 53 ) και στο διαδικτυακό ιστότοπο VIVA.GR

Περισσότερα
Δείτε ακόμα