Γενικά

Προσοχή στο διαδικτυακό στοίχημα εφιστά η διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος

Η διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες και εφιστά την προσοχή για την αποφυγή στοιχηματισμού σε «προφίλ» μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, που υπόσχονται μεγάλες αποδόσεις, εγγυημένα αποτελέσματα και επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση αποτυχίας της πρόβλεψης, για διάφορα αθλητικά γεγονότα και ιδιαιτέρως για αγώνες ποδοσφαίρου.
Ειδικότερα, οι διαχειριστές των διερευνωμένων «προφίλ» – ιστοσελίδων, υποστηρίζουν, ότι κατέχουν εμπιστευτική πληροφόρηση για συγκεκριμένα αποτελέσματα, κυρίως ποδοσφαιρικών αγώνων, και προτρέπουν τους ενδιαφερόμενους χρήστες του διαδικτύου να στοιχηματίσουν διάφορα χρηματικά ποσά, που ανέρχονται ακόμα και σε χιλιάδες ευρώ, ψευδώς υποσχόμενοι υψηλότερες από τις νόμιμες στοιχηματικές αποδόσεις ή επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση αποτυχίας της πρόβλεψης. Στην συνέχεια, αποστέλλουν στους χρήστες κωδικούς ηλεκτρονικής πληρωμής είτε από προπληρωμένες κάρτες είτε συναλλαγές μέσω εταιριών μεταφοράς χρηματικών ποσών.
Οι ανυποψίαστοι χρήστες του διαδικτύου, αφού καταπείθονται και αποστέλλουν τα συμφωνηθέντα κατά περίπτωσιν χρηματικά ποσά, ουδέποτε παραλαμβάνουν τα κερδισμένα χρήματα από σωστές προβλέψεις ή την επιστροφή των ποσών που κατέβαλαν, σε περίπτωση λανθασμένων προγνωστικών αποτελεσμάτων.
Η διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος συστήνει στους πολίτες να μην ανταποκρίνονται σε ανάλογες προτροπές ή διαφημίσεις, να αναφέρουν (report) άμεσα ανάλογα προφίλ, μέσω της σχετικής διαδικασίας στο εκάστοτε μέσω κοινωνικής δικτύωσης και να μην αποστέλλουν κανένα χρηματικό ποσό για τέτοιο σκοπό, καθώς πρόκειται για απατηλή διαδικασία.
Επιπλέον, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, ο παράνομος στοιχηματισμός αποτελεί ποινικά αξιόποινη πράξη, για κάθε συμμετέχοντα.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
• Τηλεφωνικά στο 111 88
• Με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: [email protected]
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό σύστημα IOS – Android – Windows: CYBERKID

Περισσότερα
Δείτε ακόμα