Αγροτικά

Πρόσκληση της διεύθυνσης δασών για εκ μέρους των παραγωγών κατάθεση διοικητικών πράξεων

Οι διευθύνσεις δασών όλης της χώρας, ανάμεσα στις οποίες και αυτή του Κιλκίς, πήραν εντολή και εξέδωσαν την Τετάρτη 22.7.20 τις σχετικές προσκλήσεις, προκειμένου να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι τις διοικητικές πράξεις. Το χαρτογραφικό υπόβαθρο, που θα δηµιουργηθεί, θα ξεκινήσει να ισχύει γιά τις δηλώσεις καλλιέργειας (ΟΣ∆Ε) του 2021, ώστε να µην παρατηρηθούν ξανά προβλήµατα µε αγροτικές εκτάσεις, που καταχωρίσθηκαν ως δασικές από τους προηγούµενους χάρτες.

Υπενθυµίζεται εδώ, ότι οι αγρότες αναµένουν ακόµη να τους καταβληθούν οι «κοµµένες» ενισχύσεις των ετών 2018 και 2019, καθώς η ανάκληση των δασικών χαρτών έχει αναδροµική ισχύ, µε κάποιες πρώτες πληρωµές ήδη να έχουν γίνει.

Αναλυτικώς, σύµφωνα µε τις κατά τόπους προσκλήσεις, καλούνται οι ενδιαφερόµενοι να προσκοµίσουν στις διευθύνσεις δασών των αποκεντρωµένων διοικήσεων από 30 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου τα εξής:

– Αποφάσεις των επιτροπών απαλλοτριώσεων γιά το σύνολο των εκτάσεων, που επελήφθησαν (παραχωρηθέντα κληροτεµάχια, εξαιρεθείσες υπέρ ιδιοκτητών εκτάσεις, ιδιοκτησίες που εξαιρέθηκαν στο σύνολό τους υπέρ ιδιοκτητών, καθώς και διαθέσιµες και κοινόχρηστες εκτάσεις), οι οποίες απέδωσαν αγροτική, γεωργική, κτηνοτροφική ή µικτή (γεωργοκτηνοτροφική) χρήση.

– Παραχωρητήρια αγροτικών κλήρων εκδοθέντα, κατ’ εφαρµογήν της αγροτικής νοµοθεσίας.

– Αποφάσεις κύρωσης διανοµών και αναδασµών γιά το σύνολο των εκτάσεων, που αναφέρονται στα σχετικά κτηµατολογικά διαγράµµατα, οι οποίες φέρουν διακριτό αριθµό τεµαχίου και τους αποδόθηκε χρήση γεωργική, κτηνοτροφική ή µικτή (γεωργοκτηνοτροφική) χρήση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]