Πολιτική

Απ.Τζιτζικώστας: «Να κηρυχθεί ο νομός Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Αίτημα να κηρυχθεί ο νομός Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης απέστειλε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στην γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας του υπουργείου προστασίας του πολίτη.

Ο κ. Τζιτζικώστας στο εξαιρετικά επείγον έγγραφο που απέστειλε ζητά να κηρυχθεί ο νομός Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μέχρι να αποσυμφορηθεί η περιοχή από τις προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές, λόγω των αναγκών που προκύπτουν, εξ αιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή, αλλά και λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στο νομό Κιλκίς.

Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι στην Ειδομένη βρίσκονται ήδη συγκεντρωμένοι περίπου 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στο σύνολο του νομού Κιλκίς ο αριθμός φτάνει στους 20.000, με τις νομαρχιακές υπηρεσίες να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τόσων πολλών ανθρώπων.

«Δεν μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος μόνοι μας», δήλωσε ο περιφερειάρχης, τη στιγμή που περίπου 1.600 άτομα μόνο στην Ειδομένη υπολογίζεται ότι δεν έχουν καν κάποιο αντίσκηνο για να μη διανυκτερεύουν στην ύπαιθρο.

Τα περιστατικά παιδιών και ενηλίκων που με κρούσματα γρίπης ή άλλων ασθενειών αυξάνονται, λόγω της κακουχίας, και παρά τις προσπάθειες μη κυβερνητικών οργανώσεων υπάρχει κίνδυνος επιδημιών στους καταυλισμούς.

Οι συνθήκες υγιεινής είναι κακές, καθώς οι υποδομές στο κέντρο φιλοξενίας στην Ειδομένη είχαν σχεδιαστεί για την υποδοχή λιγότερων από 2.000 ανθρώπων.

Ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι με την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα είναι δυνατό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες τροφοδοσίας της Ειδομένης με αντίσκηνα, τρόφιμα και άλλα είδη ανάγκης.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/308928/se-katastasi-ektaktou-anagis-kirussetai-o-nomos-kilkis-logo-tou-prosfugikou/#ixzz421F8IBLH
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Στην Ειδομένη επικεφαλής κλιμακίου

Στην Ειδομένη ως επικεφαλής κλιμακίου της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που θα διανείμει τρόφιμα στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες, θα μεταβεί σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το κλιμάκιο θα διανείμει τρόφιμα συμπληρωματικά στο ημερήσιο συσσίτιο των προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονται στην περιοχή.

Τα τρόφιμα αποτελούν προσφορά επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας στην περιφέρεια και συγκεντρώθηκαν έπειτα από συντονισμένη προσπάθεια του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και του αντιπεριφερειάρχη κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης Χάρη Αηδονόπουλου.

Η διανομή των τροφίμων θα γίνει στις 11 το πρωί, ενώ νωρίτερα, ο κ. Τζιτζικώστας θα πραγματοποιήσει αυτοψία στην περιοχή της Ειδομένης με τον δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη και τους αντιπεριφερειάρχες: Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, δημόσιας υγείας Ιωάννα Τζάκη και κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης Χάρη Αηδονόπουλο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Ξεσήκωσε»

Χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Κρητών «Το Αρκάδι» ήταν αυτό, που, πρώτο μεταξύ πολλών, «άνοιξε» τον «κύκλο» των πολιτιστικών-ψυχαγωγικών εκδηλώσεων της […]

«Φέτος είναι… η ώρα της»

«Ρεύμα», και μάλιστα ισχυρό, η Νατάσα Σωτηριάδου είχε και στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές. Η διαφορά με τις φετινές έγκειται στο […]