Κοινωνία

Προσφορά στον σύλλογο “ΒηματίΖΩ” στη μνήμη του π. προέδρου του συλλόγου γονέων Γ.Χριστοφορίδη

Με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία” θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992 και εορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη στις 3 Δεκεμβρίου, το 2ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς προετοίμασε μια σειρά από δράσεις που εφαρμόστηκαν από τις 5 εώς τις 9 Δεκεμβρίου εντός του σχολείου και είχαν στόχο την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από ενημερωτικές συζητήσεις που διοργάνωσε με βιωματικό τρόπο η εκπαιδευτικός του Τμήματος Ένταξης Αναστασία Μακρίδου.

Τέλος η δράση που εμπεριείχε τον μεγαλύτερο συμβολισμό, ήταν η διοργάνωση ενός μικρού bazaar από τους μαθητές και τις μαθήτριες, τα έσοδα του οποίου συγκεντρώθηκαν για να ενισχύσουν το έργο του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων ΑμεΑ ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ».

Το ποσό που συγκεντρώθηκε δόθηκε στη μνήμη του πρώην προέδρου του συλλόγου γονέων του σχολείου μας, Γιώργου Χριστοφορίδη, του οποίου ο βίος χαρακτηριζόταν από την ανιδιοτελή προσφορά.

Το σχολείο ευχαριστεί όλους όσους προσέφεραν τα προϊόντα τους στο bazaar καθώς και όσους/ες ενίσχυσαν οικονομικά την προσπάθεια.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα