Κοινωνία

Προσφορά αλληλεγγύης από το δεύτερο γυμνάσιο Κιλκίς

Αντιπροσωπεία μαθητών της τρίτης τάξης του 2ου γυμνασίου Κιλκίς παρέδωσε την Παρασκευή 26/6/15 στον π. Ευστάθιο, στον ιερό ναό του Αγ. Δημητρίου, μια ποσότητα φρέσκων κρεμμυδιών. Ο σκοπός ήταν να διατεθούν τα κρεμμυδάκια στο συσσίτιο που οργανώνει η Εκκλησία, για κάλυψη μέρους των διατροφικών αναγκών των οικογενειών της πόλης μας, που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Πολύ σημαντικό, πέρα από την κοινωνική ευαισθησία και την προσφορά των μαθητών μας, είναι ότι η συγκομιδή των φρέσκων κρεμμυδιών υπήρξε αποτέλεσμα της καλλιεργητικής προσπάθειας των ίδιων των μαθητών.
Πιο συγκεκριμένα, η καλλιέργεια των κρεμμυδιών, όπως και μαρουλιών νωρίτερα μέσα στο έτος, έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής αγωγής με τίτλο «Καλλιέργεια λαχανικών σε συνθήκες αστικού περιβάλλοντος», που πραγματοποιήθηκε στο 2ο γυμνάσιο Κιλκίς από τον Νοέμβριο, με υπεύθυνο καθηγητή τον δρα Ιάσονα Κωσταρόπουλο.
2ο γυμνάσιο
Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελούσε θεματική ενότητα του τοπικού δικτύου «Η επιστήμη και η γνώση στην υπηρεσία του ανθρώπου (Εθελοντισμός και κοινωνική αλληλεγγύη)». Το δίκτυο αυτό τελούσε υπό την αιγίδα της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς με γενικό συντονιστή τον διευθυντή της, Γεώργιο Κωνσταντινίδη. Υπεύθυνοι του δικτύου ήταν οι Σωτηρία Καρολίδου, υπεύθυνη του συμβουλευτικού σταθμού νέων, και Γιάννης Λιναρδάκης, υπεύθυνος γραφείου σχολικών δραστηριοτήτων.
Κύριο στόχο του προγράμματος αποτελούσε η ανάπτυξη της κοινωνικής συνείδησης των μαθητών, αφού τόσο η σοδειά των φρέσκων κρεμμυδιών, όσο και των μαρουλιών, διατέθηκαν στην Εκκλησία για το συσσίτια που οργανώνει. Ένας ακόμα στόχος του προγράμματος ήταν να κατανοήσουν οι μαθητές την αξία της αρμονικής συνεργασίας για την επίτευξη ενός αποτελέσματος.
«Το 2ο γυμνάσιο Κιλκίς, πιστεύοντας ότι μόνον η μόρφωση και η παιδεία μπορούν να θέσουν τις βάσεις για μια καλύτερη κοινωνία στο μέλλον, καλλιεργεί στους μαθητές τις αρχές της αλληλεγγύης, της φιλαλληλίας, και της προσφοράς προς το συνάνθρωπο, και οι ανωτέρω δράσεις καταδεικνύουν το έμπρακτο ενδιαφέρον του 2ου γυμνασίου και την ενεργή συμμετοχή του στην τοπική κοινωνία και ενθαρρύνουν την ουσιαστική συμμετοχή των μαθητών σε δράσεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]