Πολιτική

Προπηλακισμός εναντίον Θ.Παραστατίδη σε συγκέντρωση του ΝΤ Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ

Φραστική επίθεση την Παρασκευή 22.1.16 και προπηλακισμό δέχθηκε ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Παραστατίδης, στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο Κιλκίς, κατά την είσοδό του στην αίθουσα συνελεύσεων, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση του νομαρχιακού τμήματος Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ γιά το θέμα του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών.

Η επίθεση κατά του κ. Παραστατίδη εκδηλώθηκε από μερίδα αγροτών, που έδωσαν το «παρών» καθώς η συγκέντρωση ήταν «ανοικτή» σε όλους τους κοινωνικούς φορείς και πολίτες.
Προς στιγμήν προκλήθηκε ένταση, που δεν οδήγησε σε δυσάρεστες καταστάσεις χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων.

Το συμβάν προκάλεσε την αντίδραση της νομαρχιακής επιτροπής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, που στην σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Δεν έχουν καμμία σχέση»
«Η νομαρχιακή επιτροπή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα γεγονότα της Παρασκευής 22 του Γενάρη 2016 στο εργατικό κέντρο, στην συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ με θέμα το επίδομα παραμεθορίου.

Η μεθοδευμένη και απρόκλητη επίθεση μικρής ομάδας αγροτών στον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς κ. Θεόδωρο Παραστατίδη δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου της πόλης μας. Προπηλακισμοί, ύβρεις και ακροδεξιές πρακτικές δεν αποτελούν μέρος της λύσης των υπαρκτών αγροτικών προβλημάτων.

Είναι φανερό πλέον, ότι μετά το κάλεσμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σε κατ’ ευθείαν διάλογο με τους αγρότες, οι προθέσεις αυτών, που οργάνωσαν και εκτέλεσαν αυτήν την επίθεση, δεν έχουν καμμία σχέση με τα ζητήματα των αγροτών και την λύση τους.

Η επιθυμία όσων ονειρεύονται την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να αποτελεί μια μικρή παρένθεση, δεν βρίσκει σύμμαχό της την πλειονότητα του ελληνικού λαού. Φυσικά και τους αγρότες που αντιλαμβάνονται την τεράστια προσπάθεια της κυβέρνησης, να κρατήσει όρθια την κοινωνία και την αγροτιά μέσα στην κρίση.
Καλούμε τους συντοπίτες μας αγρότες να διεκδικήσουν νηφάλια και δημοκρατικά τα αιτήματά τους και να μην επιτρέψουν σε κανένα να καπηλευτεί τον αγώνα τους».

Πάντως, μιλώντας στην εκπομπή «Άνευ Όρων» του ράδιο-«Μαχητής» ο ίδιος ο κ. Παραστατίδης επιχείρησε να υποβαθμίσει το γεγονός, κάνοντας λόγο γιά συγκυριακή ένταση και εκφράζοντας την κατανόησή του στον αγροτικό κόσμο και τα αιτήματά του.

Περισσότερα

Ανδρέας Βεργίδης: Η γαστρονομική “ταυτότητα” της Π.Ε. Κιλκίς εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Η γαστρονομία ως “κομμάτι” της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ‘’ταυτότητας’’ της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί στην […]

Δείτε ακόμα