Γενικά

Προωθείται λύση στο θέμα της φοίτησης παιδιών προσφύγων σε σχολεία του δήμου Παιονίας

Τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς Θεόδωρο Χριστοφορίδη επισκέφθηκε την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2020 ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο δημοτικής ενότητας Γουμένισσας Ευάγγελο Νίτση.

Ο κ. Σιωνίδης ενημερώθηκε γιά την κατάσταση στην σχολική στέγη, και συζητήθηκε η πρόθεση της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες άχρι καιρού, περί την σύσταση στην επαρχία Παιονίας παραρτήματος ή αυτόνομου ΕΕΕΕΚ αλλά και λοιπών σχολείων, που λείπουν από τον νομό Κιλκίς, όπως πρότυπου και μουσικού. Ο κ. Χριστοφορίδης ζήτησε και έλαβε την διαβεβαίωση του κ. Σιωνίδη γιά την υποστήριξη οποιουδήποτε τέτοιου αιτήματος. Μάλιστα, ο κ.Σιωνίδης δήλωσε ότι για το ΕΕΕΕΚ ήδη διερευνώνται δυο χώροι.

Ο κ. δήμαρχος έθεσε στον κ. διευθυντή το θέμα της αποσυμφόρησης του γυμνασίου Αξιούπολης από τον μεγάλο αριθμό προσφύγων μαθητών, όπως είχε τεθεί προ εικοσαημέρου και στην υπουργό παιδείας Νίκη Κεραμέως και στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κ.Μακεδονίας Α. Κόπτση.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πρόκειται να μεταφερθεί ένας αριθμός μαθητών (10-15) στα γυμνάσια Ευρώπου και Γουμένισσας, προκειμένου να ισοκατανεμηθούν οι μαθητές και να αμβλυνθεί η αντίδραση των κατοίκων.

Ο ακριβής αριθμός των μεταφερόμενων μαθητών θα προκύψει μετά την καταμέτρηση που θα γίνει στο κέντρο φιλοξενίας της Ν.Καβάλας, αλλά δεν θα ξεπεράσει σε σύνολο τους 30 μαθητές.

Η μεταφορά στα γυμνάσια Πολυκάστρου και Πλατανιάς δεν ήταν δυνατή, λόγω του ότι το πρώτο λειτουργεί ασφυκτικά με 315 μαθητές (στο σημείο αυτό αναδύθηκε η ανάγκη για την ίδρυση 2ου γυμνασίου στην πόλη του Πολυκάστρου), ενώ στο δεύτερο λειτουργεί η Δ.Υ.Ε.Π..

Συνεπώς στο τελικό στάδιο τα τρία προαναφερθέντα γυμνάσια θα λειτουργήσουν με ένα μικρό αριθμό 10-15 μαθητών το καθένα.
Δεδομένου δε του φθίνοντος αριθμού των μαθητών αυτών γιά διάφορους λόγους, η αναλογία τους προς τους υπόλοιπους μη πρόσφυγες μαθητές θεωρείται αμελητέα, οπότε το ζήτημα λήγει εκεί.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα, που άπτονται της λειτουργικότητας των σχολείων στην επαρχία Παιονίας, και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την αγαστή συνεργασία τους προς όφελος της σχολικής κοινότητας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα