Ελλάδα

Προμαχώνας: Στα δέκα χιλιόμετρα η ουρά των αυτοκινήτων με τουρίστες

Γύρω στα δέκα χιλιόμετρα φτάνει αυτή τη στιγμή η ουρά των ΙΧ με τουρίστες αλλά και φορτηγών εντός του βουλγαρικού εδάφους στο τελωνείο του Προμαχώνα, την κύρια χερσαία πύλη εισόδου της χώρας, μια και το τελωνείο των Ευζώνων είναι ακόμα κλειστό. Αυτό ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Προμαχώνα, Σπύρος Λεωνίδας, ο οποίος σημείωσε ότι μέχρι τις 11:00 το πρωί Δευτέρας η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη, μια και τότε άνοιξαν σύνορα και όχι τα μεσάνυχτα, όπως ήταν προγραμματισμένο. Το αποτέλεσμα ήταν να φτάσουν από το βράδυ της Κυριακής τουρίστες στα σύνορα και να αναγκαστούν να διανυκτερεύσουν εκεί, μέσα στα αυτοκίνητά τους.

«Το πρωί η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη και η ουρά ήταν πάρα πολλών χιλιομέτρων. Τώρα έχει κάπως βελτιωθεί, ωστόσο, η ουρά εξακολουθεί να φτάνει τα δέκα χιλιόμετρα. Πιστεύω ότι η κατάσταση σύντομα θα ομαλοποιηθεί, αφού πλέον τα αυτοκίνητα περνάνε πολύ γρήγορα από το τελωνείο και αφού, βέβαια, τους γίνει το τεστ για τον κορονοϊό. Μεγάλο είναι το πρόβλημα για τους οδηγούς των φορτηγών που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα», σημειώνει στο ethnos.gr ο κ. Λεωνίδας.

Από τα Βαλκάνια και τη Γερμανία
Από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία είναι η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών που εισέρχονται στη χώρα μας από το τελωνείο του Προμαχώνα, ωστόσο, δε λείπουν τα αυτοκίνητα με γερμανικές πινακίδες, καθώς και από άλλες χώρες που βρίσκονται εντός της «λευκής» λίστας για τον τουρισμό. Εκτιμάται ότι συνολικά 50.000 αυτοκίνητα έχουν περάσει μέχρι στιγμής από το τελωνείο. Από τον Προμαχώνα επιχείρησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα και κάποιοι Σέρβοι, ωστόσο, οι τελωνειακοί τους γύρισαν πίσω, αφού η χώρα τους δεν περιλαμβάνεται στη λίστα.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται στο τελωνείο και προχωρούν σε δειγματοληπτικό έλεγχο σε όλους τους τουρίστες. Από όλους κρατούνται τηλέφωνα και θα ειδοποιηθούν, μόνο σε περίπτωση που το τεστ βγει θετικό.

Πηγή: ethnos.gr

Περισσότερα

Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε ηλικία 84 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του μέσω Twitter. «Ο αγαπημένος μας Θόδωρος Πάγκαλος έφυγε […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]