Οικονομία

Προκηρύχθηκε από την ΑΝΚΙ Α.Ε. η τελευταία περίοδος του LEADER

Aπό την «Αναπτυξιακή Κιλκίς» ΑΕ ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Με το νέο ΕΣΠΑ να παραμένει ακόμη ανενεργό, οι επιλογές για δημιουργία επιχειρήσεων ή τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων, με επιχορήγηση, είναι ανύπαρκτες!

Η «Αναπτυξιακή Κιλκίς», με το πρόγραμμα LEADER, παραμένει η διαχρονικώς σταθερή αξία για το Κιλκίς προσφέροντας και πάλι, μια ακόμη ευκαιρία λήψης δωρεάν χρηματοδότησης σε όλους όσοι δίνουν την «μάχη» της καθημερινής επιβίωσης και βλέπουν το αύριο της αγοράς και της ζωής τους με θετική ματιά και αισιόδοξη προοπτική.

Η πέμπτη και τελευταία προκήρυξη του προγράμματος LEADER θα είναι ανοικτή έως τις 24 Ιουλίου 2015 και κατέστη δυνατή μετά την πρόσθετη κατανομή πιστώσεων ύψους 1.000.000 ευρώ στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς».
Το πρόγραμμα αφορά σχεδόν σε όλους, φυσικά και νομικά πρόσωπα, υφιστάμενες ή υπό σύσταση επιχειρήσεις, άνεργους, αγρότες, επιστήμονες, επαγγελματίες, εμπόρους, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους κ.ά.

Λόγω των περιορισμένων χρονικών πλαισίων θα χρηματοδοτηθούν μόνο ώριμες προτάσεις που κυρίως θα αφορούν σε επενδύσεις πολύ μικρών ιδιωτικών επιχειρήσεων (υπό σύστασιν ή υφιστάμενων) σε μια ευρεία ποικιλία δραστηριοτήτων όπως: μεταποίηση αγροτικών προϊόντων (π.χ. γάλα, κρέας, οπωροκηπευτικά, αρωματικά & φαρμακευτικά φυτά), παραγωγή βιοτεχνικών προϊόντων, παραγωγή ειδών διατροφής (π.χ. αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, ποτά, μαρμελάδες), επισιτιστικές δραστηριότητες, χονδρικό και λιανικό εμπόριο, παροχή υπηρεσιών κ.ά.

Η δωρεάν χρηματοδότηση των επενδυτικών προτάσεων των ιδιωτικών επιχειρήσεων ανέρχεται σε 50% ενώ οι προτάσεις των Ο.Τ.Α. (α΄ και β΄ βαθμού) καθώς και των μη κερδοσκοπικών επιχειρήσεων χρηματοδοτούνται από 75% έως 100%.

Η περιοχή εφαρμογής του προγράμματος οριοθετείται στις δημοτικές ενότητες Κιλκίς (εκτός δημοτικής ενότητας Κιλκίς) και Χέρσου καθώς και στις τοπικές κοινότητες Ξυλοκερατιάς, Μαυρονερίου και Πεδινού.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την «Αναπτυξιακή Κιλκίς» Α.Ε., (Σόλωνος 13, Κιλκίς, τηλ. 23410 25305, ιστοσελίδα: www.anki.gr., υπεύθυνος συντονιστής προγράμματος Παναγιώτης Κωνσταντινίδης).

Περισσότερα
Δείτε ακόμα