Αθλητισμός

Προκάλεσε… «συμφόρηση» στην ΧΑΝΘ ο Αλέξανδρος

Προκάλεσε… «συμφόρηση» στην ΧΑΝ Θεσσαλονίκης στην έδρα της και έως και το τελευταίο λεπτό «φλέρταρε» με μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της διεκδικήτριας του τίτλου.

Όμως, λιγότερο από τριάντα δευτερόλεπτα πριν την λήξη ο Αλέξανδρος Αξιούπολης δέχθηκε το τέρμα, με το οποίο υποχρεώθηκε σε μιαν άδοξη ήττα με 21-20, χάνοντας την τεράστια ευκαιρία ενός… «εκτός προγράμματος» θετικού αποτελέσματος, το οποίο θα τον έφερνε στα πρόθυμα της πρώτης τετράδος του χειροσφαιρικού πρωταθλήματος βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας.

Η ομάδα της Αξιούπολης, απαλλαγμένη από άγχος λόγω της δεδομένης υπεροχής της θεσσαλονικώτικης σε στελέχωση, «βάθος», πάγκου και πείρα, αγωνίσθηκε «ελεύθερα», παρουσίασε «πρόσωπο» ευθέως ανάλογο των πραγματικών δυνατοτήτων της και έπαιξε εξαιρετική άμυνα, ενώ ξεχείλιζε από αγωνιστικό πάθος και αποφασιστικότητα.

Ετσι, ο Αλέξανδρος αιφνιδίασε την ΧΑΝΘ, «φορτώνοντας» την με άγχος, λόγω της αναγκαιότητας της νίκης, και «χτύπησε» τον αγώνα στα ίσα, αποκτώντας το προβάδισμα από το ξεκίνημα του.
Ένα προβάδισμα ενός – δύο τερμάτων, το οποίο στο 22’ έφτασε στα τρία (6-9).

Δυστυχώς, ακολούθησε το μοναδικό «νεκρό» διάστημα των Αξιουπολιτών, δηλαδή το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρονίου, το οποίο εκμεταλλεύθηκαν οι Θεσσαλονικείς, χωρίς να είναι καλύτεροι, και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια, για την μεταξύ των δύο ημιχρονίων ανάπαυλα, με το αποτέλεσμα ισόπαλο 9-9.

Ωστόσο, από την αρχή της επανάληψης ο Αλέξανδρος ξαναβρήκε τον καλό αγωνιστικό ρυθμό του και «έφερε» και πάλι τον αγώνα στα ίσα, προηγούμενος έως τα μέσα της με διαφορά ενός τέρματος και ισοφαριζόμενος.

Η πρώτη φορά, που η ΧΑΝΘ πέρασε μπροστά, ήταν στο 45’ (15-14), αλλά ο Αλέξανδρος είχε και πάλι «απαντήσεις», και είτε διατήρησε την ισοπαλία είτε «προσπέρασε» κατά ένα τέρμα στα επόμενα δεκατέσσερα λεπτά.

Μοιραίο λεπτό έμελε να αποδειχθεί το τελευταίο, όταν το αξιουπολίτικο συγκρότημα έχασε ευκαιρία για το 20-21, ενώ τριάντα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ήλθε το 21-20 υπέρ του θεσσαλονικώτικο.

Ηταν μόλις η δεύτερη φορά, που ανέλαβε το προβάδισμα η ΧΑΝΘ, και δυστυχώς αυτή υπήρξε και η μοιραία, στερώντας από τον Αλέξανδρο μία σημαντική, «εκτός προγράμματος» όπως αναφέρθηκε επιτυχία, η οποία πέρα από το βαθμολογικό όφελος που θα του απέφερε, θα ενίσχυε σημαντικά το γόητρο και την φήμη του.

Ας θεωρηθεί για τους παίκτες και ιθύνοντες του ως «παρηγοριά» η αίσθηση που προκάλεσε, στους μεν θεατές με την πολύ καλή εμφάνισή του, στου δε γνώστες των τεκταινομένων στον χώρο η διαφορά του μόλις ενός τέρματος της ήττας από την συγκαταλεγομένη στα «φαβορί» για τον τίτλο και άνοδο ομάδα της ΧΑΝΘ.

Τα εύσημα γι αυτήν την «εικόνα» ανήκουν σε όλους.

Η σύνθεση:
Στεφανίδης, Παλαιστής 2, Καράγγελος 4, Λασκαρούδης 2, Βραχιολίδης 1, Μαυρόπουλος 1, Παπαγεωργίου 2, Καλπακίδης 3, Καραπείδης 4, Μενεψάκος 1, Ζάρας, Μουτούδης, Κοπαίδης, Α. Παπαρήγας.

Προγραμματισμένη ανάπαυλα είχε ο ΓΑΣΚ
Ο έτερος εκπρόσωπος του νομού στο χειροσφαιρικό πρωτάθλημα βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας ΓΑΣ Κιλκίς δεν αγωνίσθηκε, καθώς το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής ημέρας περιελάμβανε την προγραμματισμένη ανάπαυλά του.

Τα πλήρη αποτελέσματα

ΧΑΝ Θες. – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞ. 21-20

Αναγέννηση Αρτ. – Ζαφειράκης Ν. 10-0αα

Ελπίδες Αμυντ. – Κύκλωπες Αλεξ. 29-31

Αρχέλαος Κατ. – Φοίβος Συκ. Θες. 20-23

Δεν αγωνίσθηκε ο ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (11η αγωνιστική)
1.Ζαφειράκης Ν. 10 256-196 19
2.ΧΑΝ Θες. 10 263-210 17
3.Φοίβος Συκ. Θες. 10 244-196 16
4.Αρχέλαος Κατ. 10 224-221 10
5.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞ. 9 216-229 9
6.Κύκλωπες Αλεξ. 10 278-287 9
7.ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 9 217-216 6
8.Ελπίδες Αμυντ. 10 193-264 2
9.Αναγέννηση Αρτ. Αποσύρθηκε

Η επομένη ημέρα (Σάββατο 8.2.20)
Φοίβος Συκ. Θες. – Ελπίδες Αμυντ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞ. – Αρχέλαος Κατ.
Ζαφειράκης Ν. – ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ
Δεν αγωνίζεται η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης

Περισσότερα
Δείτε ακόμα