Πολιτική

Πλήθος προγραμματικών προτάσεων από τον Σισμανίδη στην Τέρπυλλο

Ο ανοιξιάτικος βροχερός καιρός της Δευτέρας 27.4.14 δεν εμπόδισε καθόλου την αθρόα συμμετοχή των δημοτών των Κρουσίων στην πρώτη προεκλογική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Κιλκίς και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοδος-Επτάπολις» Δημήτρη Σισμανίδη.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς έδωσε από την Τέρπυλλο το μήνυμα της αναγέννησης και της πραγματικής ανόδου του τόπου. Τόνισε ότι η παρουσία του δημοτικού συνδυασμού του στα κοινά εξυπηρετεί την ενότητα και την αναπτυξιακή προοπτική του δήμου Κιλκίς. ‘’Έχουμε ξεκινήσει τον αγώνα για να ενώσουμε τον δήμο Κιλκίς, για να υπηρετήσουμε το δημότη για να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στην περιοχή μας και στους συμπολίτες μας. Με ανάπτυξη, με όραμα, με διαφάνεια, με οργάνωση με συνοχή. Θέλουμε να χτίσουμε έναν δήμο με ανάπτυξη, με οικονομική αυτάρκεια, με καλύτερη οργάνωση και με καλύτερες υπηρεσίες, έναν δήμο με αλληλεγγύη και συνοχή, έναν δήμο με κοινωνική δικαιοσύνη, με αξιοκρατία και αξιοπρέπεια. Έναν δήμο-πρότυπο στον οποίο θα ζούμε όλοι μας και θα είμαστε υπερήφανοι για τα έργα και τις υποδομές του’’.IMG_0330
Ο κ. Σισμανίδης υποστήριξε με θέρμη ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υποψήφιοι που στελεχώνουν την «Ανοδο» αισθάνονται ότι έχουν χρέος απέναντι στον τόπο και θέλουν να προκόψει και δεν έχουν την ανάγκη διακρίσεων διότι οι περισσότεροι είναι δημιουργημένοι, καταξιωμένοι με υψηλή αποδοχή στην τοπική κοινωνία. Υπογράμμισε ως συγκριτικό πλεονέκτημα του συνδυασμού την εμπειρία και την βαθειά γνώση των θεμάτων της αυτοδιοίκησης των δοκιμασμένων με επιτυχία στελεχών αλλά και τη φρεσκάδα και ορμή των δημιουργικών ιδεών που φέρνουν μαζί τους οι νέοι άνθρωποι που συμμετέχουν επίσης στις τάξεις του.
Στον προγραμματικό του λόγο για την ερχόμενη πενταετία στον δήμο Κιλκίς, ο κ. Σισμανίδης τόνισε ότι ως νέα δημοτική διοίκηση, θα ρίξει το βάρος στη διοίκηση, στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας του δημότη, στην κοινωνική προστασία αλλά και στους τρόπους ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας με χειροπιαστά οφέλη για δήμο και δημότες. Εστίασε στο αποκεντρωμένο σύστημα αυτοδιοίκησης, στην ενδυνάμωση της δημοτικής ενότητας Κρουσίων που βάσει ενός ξεχωριστού προϋπολογισμού θα μπορεί να διαχειρίζεται την καθημερινή ημερήσια διάταξη και τα προβλήματα που ανακύπτουν, παρέχοντας ευέλικτες και ποιοτικές υπηρεσίες ακόμη και στο δημότη του πιο απομακρυσμένου χωριού.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς παρουσίασε το σχέδιο του συνδυασμού για την τοπική οικονομία υπογραμμίζοντας ότι ναι, θα αναζητηθούν νέα έσοδα, αυτά όμως σε καμία περίπτωση δε θα προέλθουν από τοπική φορολόγηση. Ίσα – ίσα που θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση τα δημοτικά τέλη.
Στην συνέχεια ο κ. Σισμανίδης εξειδίκευσε την προγραμματική του πρόταση για την δημοτική δνότητα των Κρουσίων με κύρια σημεία:
-Την ποιότητα του νερού. Δεσμεύθηκε προσωπικά να δώσει οριστική λύση στο θέμα της υδροδότησης της Τερπύλλου ώστε οι δημότες της να πίνουν νερό καλό σε ποιότητα και επαρκές σε ποσότητα.
-Την τμηματική αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης και την απόσυρση σωλήνων αμιάντου
-Την ενίσχυση της κτηνοτροφικής «ζώνης» των Κρουσίων με τα απαραίτητα έργα υποδομής (ύδρευση, ηλεκτρισμό, ασφαλτόστρωση οδών, συντήρηση αγροτικής οδοποιίας, χαλικοστρώσεις)
-Την κατασκευή μικροφραγμάτων που θεωρούνται η σωτηρία για την αγροτική οικονομία της περιοχής και τη συνέχιση προγραμμάτων αγροτικού εξηλεκτρισμού
-Την έναρξη της δημόσιας συζήτησης για τις δυνατότητες αναδασμού, εφόσον το ζητήσει ο αγροτικός πληθυσμός
-Την εμπεριστατωμένη μελέτη για την κατασκευή του φράγματος Μεταξοχωρίου
-Την αναδιάρθρωση αγροτικών καλλιεργειών και ανάπτυξη της καλλιέργειας αρωματικών φυτών
Ο κ. Σισμανίδης συνέδεσε την προοπτική του αγροτικού τομέα και με το γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο θα λειτουργήσει ως συμβουλευτική δομή υποστήριξης και ενημέρωσης των αγροτοκτηνοτρόφων.
Άλλες θέσεις του προγράμματος που αναφέρθηκαν ήταν και:
-Η αξιοποίηση του ορεινού όγκου των Κρουσίων μέσα από το νέο Ε.ΣΠ.Α. – Σ.Ε.Σ.
-Η κατασκευή του δρόμου Ποντοκερασιάς – Λιθοτόπου στα όρια του νομού Σερρών
-Η ρυμοτόμηση οικισμών
-Η αξιοποίηση του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Ποντοκερασιάς σε συνδυασμό με την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Παλατιανού και της βιβλιοθήκης του Γερακαριού
-Η ενίσχυση των τοπικών πολιτιστικών, λαογραφικών, αθλητικών δρωμένων
-Η διευθέτηση – καθαρισμός της κοίτης του Γαλλικού ποταμού
-Η επαναλειτουργία του παιδικού σταθμού Τερπύλλου καθώς και η αξιοποίηση του πρώην γυμνασίου της έδρας για κοινωφελείς χρήσεις.
Για το θέμα των μεταλλείων ο κ. Σισμανίδης επανέλαβε ότι η «Άνοδος» λέει ένα μεγάλο ναι στην προστασία του περιβάλλοντος και ένα μεγάλο «όχι» στην επιβάρυνσή του. ‘’Λέμε όχι στα μεταλλεία και επειδή πιστεύουμε στο μεγαλείο της δημοκρατίας, θα ενεργοποιήσουμε το θεσμό του τοπικού δημοψηφίσματος προκειμένου η άποψη των δημοτών να έχει βαρύνουσα αξία’’.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η πρότασή του για τη δημιουργία κινητής μονάδας πρόληψης υγείας, δράση η οποία μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το νέο Ε.Σ.Π.Α. και απευθύνεται κατά βάση σε δημότες ορεινών και απομακρυσμένων από το κέντρο περιοχών καθώς και την επανίδρυση της τράπεζας αίματος σε επίπεδο δήμου.
Υπό το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των δημοτών, ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης παρουσίασε τους υποψηφίους συμβούλους της τοπικής κοινότητας Τερπύλλου Στέλλα Γκαλτσίδου, Παντελεήμονα Παντελίδη, Αλέξανδρο Σημαιοφορίδη, Σταύρο Τσοπανίδη καθώς και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής Ενότητας Κρουσίων κ.κ. Μιχάλη Αναστασιάδη, Θεόδωρο Βαφειάδη, Σοφία Καπαλτσίδου – Κάρκαλη, Κωνσταντίνο Κοτσαμποϊκίδη, Γεώργιο Κωνσταντινίδη, Νικολέτα Μουρατίδου, Ιωάννη Πανάγο και Αναστασία Παπαδοπούλου.

Περισσότερα

Κιλκισιώτικη «σφραγίδα» στην προεδρεία και δράση της συνομοσπονδίας μεταναστευτικών οργανώσεων Γερμανίας

Στον διάλογο, στον οποίο προσκάλεσε τους φορείς πολιτών προερχομένων από μετανάστευση η καγκελαρία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, στο Βερολίνο, […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας