Γενικά

Πήρε παράταση το πρόγραμμα προώθησης απασχόλησης με δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα

Υπεγράφη από όλους τους αρμόδιους υπουργούς η κοινή υπουργική απόφαση για την παράταση για 4 επιπλέον μήνες του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε δήμους, περιφέρειες και κέντρα κοινωνικής πρόνοιας» (8/2018), ενώ η απόφαση δημοσιεύτηκε και στο ΦΕΚ.

Όπως ανακοίνωσε το Υπ. Εργασίας, με αφορμή την υπογραφή της ΚΥΑ, «η τετράμηνη παράταση αφορά όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ακόμα κι αν οι συμβάσεις τους έχουν λήξει».

Και συμπληρώνει: «Υλοποιείται έτσι η δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας ώστε να μην υπάρξουν χρονικά κενά μεταξύ των δύο κύκλων του προγράμματος, ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των φορέων που υποστηρίζονται από το τρέχον πρόγραμμα και των απασχολούμενων σε αυτό».
Θυμίζουμε ότι πηγές του υπουργείου Εργασίας είχαν δηλώσει ότι η σχετική ΚΥΑ θα δημοσιευτεί εντός των επόμενων ημερών (όπως και έγινε), αφού όπως ανέφεραν, θα έπρεπε να υπογραφεί παράλληλα και από άλλους υπουργούς (σ.σ Εσωτερικών και Οικονομικών).
Στελέχη του υπουργείου μάλιστα, μας διαβεβαίωσαν ότι η ΚΥΑ θα είχε ουσιαστικά αναδρομική ισχύ από την ημερομηνία (10/6/2019) που δημοσιεύτηκε η ρύθμιση στο ΦΕΚ.

Εν τω μεταξύ, με έγγραφό του, ο ΟΑΕΔ είχε δώσει οδηγίες στις υπηρεσίες του Οργανισμού για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπισθούν οι 30.333 εργαζόμενοι στον α΄ κύκλο της Κοινωφελούς Εργασίας έως ότου δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η ΚΥΑ για την τετράμηνη παράταση

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]