Γενικά

Σε πρόγραμμα ανακύκλησης οικιακού ελαιολάδου το 6ο δημοτικό Κιλκίς

Η αντιδημαρχία καθαριότητας, ανακύκλησης και περιβάλλοντος πρόκειται να εφαρμόσει πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλησης χρησιμοποιημένου οικιακού ελαιολάδου.

Στην υλοποίηση του προγράμματος πρωταγωνιστική θέση κατέχουν οι μαθητές των δ’ και ε’ τάξων του 6ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς οι οποίοι έχουν ανάλογη πείρα καθώς συμμετέχουν στο πρόγραμμα για τα απορρίμματα ”Litter Less” και στο πρόγραμμα ”Ανακύκληση τώρα”.

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν την Πέμπτη 19.2.15 στην πρόσκληση του αρμόδιου αντιδημάρχου και ενημερώθηκαν από τον Αντώνη Μανουσαρίδη για τα οφέλη του προγράμματος ανακύκλησης στο σχολείο τους αλλά και για τον δικό τους ρόλο στην ροή και ολοκλήρωσή του.

Στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, ο λ. Μανουσαρίδης δεν προλάβαινε να απαντά σε ερωτήσεις και να λύνει απορίες! Οι οδηγίες ήταν σαφείς: Οι μαθητές θα αναλάβουν τη συλλογή λαδιού, που έχει χρησιμοποιηθεί γιά μαγειρική ή ζαχαροπλαστική χρήση στο σπίτι τους και την αποθήκευσή του σε ειδικό δοχείο.

Επόμενο βήμα, όταν συγκεντρωθεί επαρκής ποσότητα οικιακού ελαιολάδου, είναι η μετάβασή τους στο ΤΕΙ μηχανολόγων – μηχανικών Δυτικής Μακεδονίας που εδρεύει στην Κοζάνη. Η εκδρομή στην Κοζάνη θα έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα αφού οι μαθητές του 6ου δημοτικού σχολείου θα παραδώσουν τη συλλεγόμενη ποσότητα του χρησιμοποιημένου μαγειρικού ελαιολάδου στους φοιτητές του ΤΕΙ και θα παρακολουθήσουν τη διαδικασία μετατροπής του σε βιοντήζελ.
6o ΔΗΜ.ΚΙΛΚΙΣ
Ακολούθως, το βιοντήζελ θα δοθεί ως προϊόν της ανακύκλωσης πίσω στο σχολείο και θα διατεθεί για τις ανάγκες θέρμανσης των σχολικών εγκαταστάσεων.

Τα παιδιά του σχολείου έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό για τη συμμετοχή τους στο πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλησης οικιακού ελαιολάδου και ιδιαίτερη ζέση για την υλοποίησή του με γοργούς ρυθμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογο πρόγραμμα εφαρμόζεται με εξαιρετική επιτυχία στους δήμους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Επιπροσθέτως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ενημέρωσε τους μαθητές για το πρόγραμμα ανακύκλησης που εφαρμόζεται από τις υπηρεσίες του δήμου Κιλκίς και για τα οφέλη που προκύπτουν για το περιβάλλον και εν γένει για την ποιότητα ζωής. Ευκαιρίας δοθείσης τους ανακοίνωσε ότι επίκειται σύντομα η εγκατάσταση εκατό μπλε κάδων ανακύκλησης σε καίρια σημεία της πόλης του Κιλκίς.

Στους μαθητές και στις συνοδούς εκπαιδευτικούς τους Άννα Καραβαλάκη, Ελπίδα Μουμτσίδου, Άννα Τσαχουρίδου διανεμήθηκε έντυπο υλικό για την ανακύκληση των συσκευασιών.

Περισσότερα

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ποταμός Αξιός και οι αισθητήρες μέτρησης της στάθμης των υδάτων που τοποθετήθηκαν στην γέφυρα

Στην εγκατάσταση συστήματος μέτρησης στάθμης υδάτων στην γέφυρα του ποταμού Αξιού, στο ύψος της Αξιούπολης, προέβη στα τέλη της προηγούμενης […]

Δείτε ακόμα

Αικ.Παναγιωτίδου-Φραγγίδου: «Καθοριστική και στον νομό η συμβολή του ΕΕΣ στην διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας»

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονη κινητικότητα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας ή νομού Κιλκίς. Ειδικότερα, το περιφερειακό […]

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σούλη Καζαντζίδη και Γιώργου Αυτιά μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων γιά της ευρωεκλογές