Κοινωνία

Πρόγραμμα ανακύκλησης από το 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς


Απο το 2ο επαγγελματικό λύκειο Κιλκίς ανακοινώθηκε η παράδοση προς ανακύκληση στην εταιρία Φεβροπλάστ A.E. περίπου ενός τόνου πλαστικών πτωμάτων, τα οποία συγκέντρωσε συστηματικά από την αρχή της σχολικής χρονιάς σε ένα πρόγραμμα σύμπραξης μεταξύ των σχολείων του νομού. Την όλη προσπάθεια συντονίζει διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Κιλκίς, μέσω του γραφείου σχολικών δραστηριοτήτων και του συμβουλευτικού σταθμού νέων. Από την ανακύκληση αυτών των πτωμάτων, αγοράζονται αναπηρικά αμαξίδια τα οποία στη συνέχεια διαθέτει σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ , αφού κατασκεύασαν ειδικό τραπέζι ξεκίνησαν το έργο της ποιοτικής διαλογής για την απομάκρυνση άλλων αντικειμένων, χωρισμένοι σε δεκατρείς ομοχειρίες των τριών ατόμων. Το συνολικό έργο ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο εβδομάδες και τα ευρήματα της διαλογής ήταν πολλά και «πλούσια».

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση αποχαιρέτησαν το φορτηγό το οποίο κουβαλούσε τους κόπους τους και με την ευχή, όλο και λιγότερα παιδιά να έχουν την ανάγκη ενός αμαξιδίου.

Περισσότερα

Επίτιμος δημότης του δήμου Κιλκίς ο Οικουμενικός Πατριάρχης με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς

Επίτιμο δημότη του δήμου Κιλκίς θα ανακηρύξει τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς με ομόφωνη απόφαση […]

Δείτε ακόμα

Μόνο γιά πρόστιμα;

“Έλλειψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας” καταγγέλει η ΤΟ του ΚΚΕ στο Κιλκίς γιά το εργατικό […]