Κοινωνία

«Προέχει η θεραπεία του καρκίνου της ψυχής» τονίζει ο σύλλογος καρκινοπαθών


Το κεντρικό μήνυμα του συλλόγου καρκινοπαθών κατά την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτάς του στην ΙΜ Ο.Νικοδήμου

Από τις πλαγιές του όρους Πάικου και συγκεκριμένα μέσα από την ιερά μονή Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου ο σύλλογος καρκινοπαθών νομού Κιλκίς «Ο Άγιος Ευγένιος» ξεκίνησε την δραστηριότητά του για το έτος 2015.
Μέλη και φίλοι του συλλόγου αντάλλαξαν μεταξύ τους ευχές κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα την Πέμπτη 5.2.15 στο αρχονταρίκι της μονής. Προηγουμένως παρακολούθησαν τον εσπερινό σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, που δημιούργησαν οι ψαλμωδίες των μοναχών αλλά και όλο το αγιορείτικο τελετουργικό, που εφαρμόζεται στο συγκεκριμένο μοναστήρι.
Ο ηγούμενος γέρων Χρυσόστομος Τσαβδαρίδης ευλόγησε την βασιλόπιτα και μίλησε στους παρευρεθέντες με λόγια απλά και «ζεστά» τονίζοντας ότι ο Μέγας Βασίλειος ήταν αυτός που ίδρυσε το πρώτο νοσοκομείο στον κόσμο ο οποίος χειρουργούσε εκείνη την εποχή με τον υπάρχοντα εξοπλισμό «παρέχοντας όχι μόνο ιατρικές αλλά πάνω απ’ όλα ανθρώπινες υπηρεσίες».
Η πρόεδρος του συλλόγου Γεωργία Κολεσιώτου αναφέρθηκε στους σκοπούς και στις δραστηριότητες του συλλόγου με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη η οποία έχει τεράστια σημασία όταν γίνεται έγκαιρα και κλείνοντας τόνισε: «Ο καρκίνος δεν είναι ούτε μεταδοτικός, ούτε ανίατος και φυσικά προτεραιότητα θα πρέπει να δίνεται από όλους στη θεραπεία του καρκίνου της ψυχής».
Εκτός από μέλη και φίλους του συλλόγου, ιδιαίτερα από την περιοχή της Παιονίας, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Παιονίας Ιωάννης Αλίρης, ο πρόεδρος δημοτικής ενότητας Γουμένισσας Αθανάσιος Τραχανίδης, ο εκπρόσωπος νοσοκομείου Γουμένισσας Αιμίλιος Σάτσογλου και ο πρόεδρος του πολιτιστικού και λαογραφικού συλλόγου Γουμένισσας «Άγιος Τρύφων» Αστέριος Τάτσης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα