Αθλητισμός

Προετοιμασία και μεταγραφικά στο προσκήνιο της Α1 ΕΠΣΚ

Επιμέλεια Κώστας Ίντος

Επιμέλεια Κώστας Ίντος

Η καλοκαιρινή προετοιμασία και οι μεταγραφικές ενισχύσεις βρίσκονται στο προσκήνιο των ομάδων της Α1 κατηγορίας ΕΠΣ Κιλκίς. Στις 2 Σεπτεμβρίου είναι οι πρώτες επίσημες υποχρεώσεις, για το θεσμό του κυπέλλου. Συνεπώς βρίσκονται στην τελική ευθεία, έχοντας ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό.
ΠΑΙΚΟ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ
Αφετηρία προετοιμασίας στις 31 Ιουλίου, με προπονητή τον Νίκο Κωτάκη. Στο δυναμικό της ομάδας προστέθηκαν δύο τερματοφύλακες, ο Γιώργος Βαλτάκης από τον Απόλλωνα Ευρώπου και ο Γιώργος Μήσιος από τον Εθνικό Αξιούπολης, καθώς και ο στόπερ Θανάσης Μπακάλης που επέστρεψε από τον Μακεδονικό Πολυπέτρου. Το υπάρχον ρόστερ αριθμεί 23 ποδοσφαιριστές (14 παραμένοντες, 9 νεοαποκτηθέντες). Συνολικά 8 αποχωρήσεις. Πιο πρόσφατη αυτή του μέσου Πέτρου Μάρκου, που θα συνεχίσει σε ομάδα της Καβάλας, λόγω φοιτητικών υποχρεώσεων.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΛΑΓΙΑΣ
Αφετηρία προετοιμασίας στις 17 Ιουλίου, νωρίτερα από κάθε άλλη ομάδα, με προπονητή τον Γιώργο Χατζηιωαννίδη.
Το υπάρχον ρόστερ αριθμοί 22 ποδοσφαιριστές. Δεκατρείς οι παραμένοντες, με την οριστική διατήρηση στο δυναμικό του Γιώργου Παπαδόπουλου.
Ένατο μεταγραφικό απόκτημα ο αμυντικός Θανάσης Φασουλάκης από την ΑΕ Πολυκάστρου.
Συνολικά 9 αποχωρήσεις, με τελευταία αυτή του Γιώργου Αλτιπαρμακίδη.
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ
Αφετηρία προετοιμασίας στις 31 Ιουλίου, με προπονητή τον Γιώργο Σημαιοφορίδη. Αξιόλογες προσθήκες, αφού στο ρόστερ ενσωματώθηκαν, ο τερματοφύλακας του Μεγάλου Αλεξάνδρου Βαφειοχωρίου, Βασίλης Περπερίδης, το «δοκάρι» του Εορδαϊκού, Γιώργος Ιωαννίδης, ο μέσος του ΠΑΟΝΕ Επταλόφου, Φώτης Κόλα, ο αριστερός μπακ-χάφ του Μακεδονικού Πολυπέτρου, Βασίλης Μουρατίδης, ο επιθετικός του ΠΑΟΝΕ Επταλόφου, Αουρέλ Κόλα.
Το υπάρχον ρόστερ αριθμοί 21 ποδοσφαιριστές (14 παραμένοντες, 7 νεοαποκτηθέντες). Ως εσωτερικές μεταγραφές λογίζονται οι σημαντικές επιστροφές του Μάκη Ευθυμιάδη και του Γιώργου Σκαντζούρη, μετά από πολύμηνους τραυματισμούς.
Από τις 15 Οκτωβρίου στο δυναμικό θα προστεθεί ο μέσος Μιχάλης Ιωαννίδης, που αυτή την εποχή αδυνατεί να συμμετάσχει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Μοιρασμένες οι πιθανότητες παραμονής για τον αμυντικό Γιάννη Ρέβη και τον μέσο Γιάννη Ζεϊμπεκέρη, λόγω εργασιών στη συμπρωτεύουσα.
Συνολικά 8 αποχωρήσεις. Οι τελευταίες αφορούσαν τον μέσο Μίλτο Χαραλαμπίδη (συνεχίζει στο Παλαιό Αγιονέρι), τον αμυντικό Λαυρέντη Μαυρομάτη και τον μέσο Νίκο Μπέλλη (μετανάστευσαν στη Γερμανία).
Ως επίλογος αναζητείται ένα στόπερ.
ΠΑΟΝΕ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ
Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατούν οι συντελεστές της ομάδας και καλούνται να κάνουν υπερπροσπάθεια, για να προλάβουν τις εξελίξεις και να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία, στις 25 Αυγούστου. Η ύστατη προσπάθεια αφορά τη συνάντηση παλαιών και νέων διοικητικών στελεχών, προκειμένου να πραγματοποιήσουν το ποδοσφαιρικό θαύμα, να κατεβάσουν ομάδα. Προπονητής δεν υπάρχει. Το δυναμικό αριθμεί σε μονοψήφιους παίκτες, μάλιστα 4 δελτία αφορούν τερματοφύλακες. Συνολικά 23 αποχωρήσεις.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΥΣΗΣ
Αφετηρία προετοιμασίας στις 24 Ιουλίου, με προπονητή τον Μπάμπη Παπαδόπουλο. Το υπάρχον ρόστερ αριθμεί 25 ποδοσφαιριστές (19 παραμένοντες, 6 νεοαποκτηθέντες). Οι αμυντικοί Κώστας Αραμπατζής και Κώστας Ελευθεριάδης, θέλουν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των φοιτητικών υποχρεώσεων και να συνεισφέρουν στην ομάδα. Δύσκολα θα βοηθήσει ο αμυντικός Μανώλης Αναστασιάδης, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού. Ο μέσος Δάμος Παπαδόπουλος ίσως συνεχίσει σε άλλη ομάδα.
Η 10η αποχώρηση ήταν αυτή του αμυντικού Τάσους Ασημακίδη, που με τη διπλή ιδιότητα προπονητή-παίκτη συνεχίζει στον ΑΟ Καστανιών.
ΠΑΟΚ ΚΡΗΣΤΩΝΗΣ
Αφετηρία προετοιμασίας στις 7 Αυγούστου, με προπονητή τον Γιώργο Δαϊλλίδη. Ανανεώθηκε η συνεργασία με τον επιθετικό Νότη Κωνσταντινίδη, ενώ ο μέσος Μανώλης Πότκας αποφάσισε να συνεχίσει με διπλή ιδιότητα (θα είναι και παράγοντας). Μόλις 9 οι παραμένοντες από την περσινή χρονιά.
Λόγω τραυματισμού, παροπλισμένοι στη φάση της καλοκαιρινής προετοιμασίας είναι οι Άγγελος Ευθυμιάδης, Αλέξανδρος Καραμουσαλίδης, Κώστας Δεδεδάκης. Δεκατρία, πλέον, τα νέα πρόσωπα. Πρόσφατα προωθήθηκαν από την Ακαδημία της ομάδας, ο αμυντικός Νίκος Ιωαννίδης, ο μέσος Βασίλης Αλαμσίδης και ο επιθετικός Πόλης Δεληγιώργης. Έμπειροι και ταλαντούχοι εντάχθηκαν στο δυναμικό: Ο μέσος Πέτρος Ζάικος από την ΑΕ Πεδινού. Ο μέσος Γιώργος Πολύμερος από τον ΠΑΟΝΕ Επταλόφου. Ο μεσοεπιθετικός Γιώργος Αλτιπαρμακίδης από την Αναγέννηση Πλαγιάς. Ο επιθετικός Δημήτρης Φυλακτάκης από τον Ηρακλή Αργυρούπολης. Ο επιθετικός Αβεσαλώμ Κωνσταντινίδης από τον Ήλιο Ηλιόλουστου. Τα αδέρφια Μάρκος και Αλέξανδρος Κουτσάγιας κατευθύνθηκαν προς τον Ερμή Τερπύλλου και οι αποχωρήσεις έφτασαν στον αριθμό 15.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
Αφετηρία προετοιμασίας την 1η Αυγούστου, με προπονητικό δίδυμο τους Βασίλη Παμπορίδη και Μιχάλη Αναστασιάδη.
Το υπάρχον ρόστερ αριθμεί 25 ποδοσφαιριστές (15 παραμένοντες, 10 νεοαποκτηθέντες). Συνεχίζει ο πολυσύνθετος Χρήστος Κετικίδης.
Ένατη αποχώρηση ο νεαρός μεσοεπιθετικός Θόδωρος Χαριτωνίδης, που πήγε στη Δόξα Χέρσου.
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Αφετηρία προετοιμασίας την 1η Αυγούστου, με προπονητή τον Βίκτωρα Ιωσηφίδη. Σύντομα θα ξεκαθαρίσει το θέμα του μεσοεπιθετικού Αντζελίνο Νούκα, που προπονείται με τον Κιλκισιακό.
Εννιά οι παραμένοντες, με την επάνοδο από τραυματισμό του αμυντικού Βασίλη Ζαπουλίδη.
Σχεδόν δεδομένη η αποχώρηση του μέσου Γιώργου Φαμπρίκη, θα είναι και η 14η. Εννιά τα νέα πρόσωπα, μετά την απόκτηση του αμυντικού Δημήτρη Πολυζόπουλου από το Πάικο Γουμένισσας, του αμυντικού Αλέξη Μουρατίδη από τον Ηρακλή Αργυρούπολης, του αμυντικού Θανάση Ιωαννίδη από τη Δόξα Χέρσου, του επιθετικού Πασχάλη Κέλνερ από τον Αστέρα Μεγάλης Βρύσης, του επιθετικού Δημήτρη Κυριακίδη από τον Μέγα Αλέξανδρο Νέου Γυναικόκαστρου.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ
Αφετηρία προετοιμασίας στις 31 Ιουλίου, με προπονητή τον Βασίλη Γιάσογλου. Δέκα οι παραμένοντες. Ισάριθμα τα νέα αποκτήματα, μετά τις προσθήκες του αμυντικού Ανδρέα Αβραμίδη από τον Σμυρναϊκό Βαθυλάκκου, του μέσου Δημήτρη Ευθυμιάδη από τον Κιλκισιακό, του μέσου Μίλτου Χαραλαμπίδη από την ΑΕ Πολυκάστρου.
Στο μεταγραφικό στόχαστρο βρίσκονται δύο νεαροί παίκτες.
Ο μέσος Γιώργος Καραλής συνεχίζει στην Κ-20 της Λάρισας και αποτελεί την 13η αποχώρηση.
ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΛΕΒΕΝΤΟΧΩΡΙΟΥ
Αφετηρία προετοιμασία στις 20 Ιουλίου, με προπονητή τον Κώστα Ιωαννίδη. Το υπάρχον ρόστερ αριθμεί 20 παίκτες (9 παραμένοντες, 11 νεοαποκτηθέντες).
Καινούργο πρόσωπο ο αριστερός μπακ-χαφ Μανώλης Βαλασάκης της ΑΕ Πεδινού.
Η 11η αποχώρηση ήταν ο μέσος Γιάννης Κετσετζής, που συμφώνησε με το Αναβρυτό.
Επιδιώκεται η περαιτέρω ενίσχυση, με τερματοφύλακα, στόπερ, επιτελικό μέσο και εξτρέμ.
ΘΥΕΛΛΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
Αφετηρία προετοιμασίας στις 7 Αυγούστου, με προπονητή τον Σήφη Προδρομιάδη. Στο περσινό δυναμικό με τους 21 παραμένοντες θα στηριθχεί η ομάδα. Νέες προσθήκες οι αμυντικοί, Παναγιώτης Προδρομιάδης από τον ΠΑΟ Κουφαλίων και Χρήστος Πούλογλου από την Ελεούσα. Τρίτη φετινή αποχώρηση ο μέσος Αλέξανδρος Κουνουπάκης, που επέλεξε τον Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΡΩΠΟΥ
Αφετηρία προετοιμασίας στις 4 Αυγούστου, με προπονητή τον Μάκη Ζημπίδη. Δεκατρείς παίκτες του περσινού δυναμικού είναι παρόντες στην προετοιμασία, μάλιστα τρείς από αυτούς με φοιτητικές υποχρεώσεις το προσεχές φθινόπωρο. Παροπλισμένοι στην παρούσα χρονική στιγμή οι Ραφαήλ Λάμπρου, Χρήστος Μυλωνάς, Γιάννης Θεολόγου.
Εννιά οι νεοαποκτηθέντες με την προσθήκη του αμυντικού Στέλιου Γκουντενούδη από τον ΠΟΑ Πολυκάστρου, του αμυντικού Πασχάλη Αϊβάζη από τον ΠΑΟ Κουφαλίων και του μέσου Νίκολα Καρακόλεφ από τον Αστέρα Βαλτοτοπίου. Προσεχώς θα προστεθούν ένας αμυντικός χαφ και δύο επιθετικοί.
Ο τερματοφύλακας Μαρσέλ Καράι συνεχίζει στον Άρη Αθήρων.
Συνολικά 9 αποχωρήσεις, με πιο πρόσφατες αυτές των Γιάννη Τσόνογλου (θέμα υγείας), Γιώργου Παντικίου (στρατιωτικές υποχρεώσεις), Γιώργου Καρατζιά (σοβαρός τραυματισμός).
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΔΡΟΣΑΤΟΥ
Αφετηρία προετοιμασίας στις 16 Αυγούστου, με προπονητή τον Ιορδάνη Χωλίδη. Τέσσερις σημαντικές κινήσεις ενίσχυσης: Ο μεσοεπιθετικός Αμύντας Στουκογιάννης (Ακαδημίες Ηρακλή, Εθνικός Σοχού, ΠΑΟ Κουφαλίων, ΓΣ Ηλιούπολης, Ένωση Συκεών). Ο μεσοαμυντικός Κώστας Γιορμπαλίδης (Ρόδος, ΠΑΟΔ, Φοίνικας Πολίχνης). Ο τερματοφύλακας Γιάννης Ανατολίτης (Τρωάς Ασπροβάλτας). Ο επιθετικός Κώστας Γραμματόγλου (Ιάσων Αυγής). Σύντομα θα αποκτηθούν δύο αμυντικοί και δύο μεσοεπιθετικοί.
Περισσότερα
Δείτε ακόμα