Προειδοποιούν για κινητοποιήσεις οι κάτοικοι της Ειδομένης

Πολιτική /

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι κάτοικοι της Ειδομένης, οι οποίοι έχουν αγανακτήσει από το πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί με τους εγκλωβισμένους μετανάστες, που δεν μπορούν να περάσουν στα Σκόπια.
«Αν έως σήμερα δεν έχουν φύγει οι μετανάστες από την Ειδομένη είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις» δηλώνει στον «Μ» η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ξανθούλα Σουπλή.

Οπως ανέφερε, ο τρόπος και η διαδικασία της διαμαρτυρίας θα αποφασισθεί σήμερα σε σχετική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στην Ειδομένη, και όπου κατά πάσαν πιθανότητα θα αποφασισθεί να μπλοκαρισθεί η είσοδος των λεωφορείων που μεταφέρουν όσους μετανάστες δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στα Σκόπια, με βάση τα κριτήρια που θέτουν οι αρχές της γείτονος χώρας.

Μία κίνηση που εάν υιοθετηθεί επί της ουσίας θα έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθώς η προσέλευση μεταναστών στην περιοχή, με βάση τα σημερινά δεδομένα, είναι πολύ δύσκολο να περιορισθεί χωρίς την επιβολή δραστικών μέτρων από πλευράς της αστυνομίας, των αστυνομικών αρχών σε όσους προέρχνται από την Συρία, Ιρακ και Αφγανιστάν και διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα γιά να περάσουν στα Σκόπια.

Περισσότερα

Γ.Φραγγίδης: Να υπογραφεί άμεσα η ΚΥΑ για την παράταση των 4000 συμβασιούχων στην υγεία. Φτάνει πια ο εμπαιγμός!

Κοινή δήλωση των Γιώργου Φραγγίδη και Γιώργου Μουλκιώτη, υπεύθυνων κοινοβουλευτικών τομέων υγείας και εργασίας & κοινωνικών υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ – […]

Δείτε ακόμα

Να βρεις μιμητές

Μία από τις ευχάριστες “νότες” της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 23.1.23 υπήρξε αναμφιβόλως η παρουσία πολυμελούς ομάδας […]