Πολιτική

Προειδοποιούν για κινητοποιήσεις οι κάτοικοι της Ειδομένης

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι κάτοικοι της Ειδομένης, οι οποίοι έχουν αγανακτήσει από το πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί με τους εγκλωβισμένους μετανάστες, που δεν μπορούν να περάσουν στα Σκόπια.
«Αν έως σήμερα δεν έχουν φύγει οι μετανάστες από την Ειδομένη είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις» δηλώνει στον «Μ» η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ξανθούλα Σουπλή.

Οπως ανέφερε, ο τρόπος και η διαδικασία της διαμαρτυρίας θα αποφασισθεί σήμερα σε σχετική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στην Ειδομένη, και όπου κατά πάσαν πιθανότητα θα αποφασισθεί να μπλοκαρισθεί η είσοδος των λεωφορείων που μεταφέρουν όσους μετανάστες δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στα Σκόπια, με βάση τα κριτήρια που θέτουν οι αρχές της γείτονος χώρας.

Μία κίνηση που εάν υιοθετηθεί επί της ουσίας θα έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθώς η προσέλευση μεταναστών στην περιοχή, με βάση τα σημερινά δεδομένα, είναι πολύ δύσκολο να περιορισθεί χωρίς την επιβολή δραστικών μέτρων από πλευράς της αστυνομίας, των αστυνομικών αρχών σε όσους προέρχνται από την Συρία, Ιρακ και Αφγανιστάν και διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα γιά να περάσουν στα Σκόπια.

Περισσότερα

Κιλκισιώτικη «σφραγίδα» στην προεδρεία και δράση της συνομοσπονδίας μεταναστευτικών οργανώσεων Γερμανίας

Στον διάλογο, στον οποίο προσκάλεσε τους φορείς πολιτών προερχομένων από μετανάστευση η καγκελαρία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, στο Βερολίνο, […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας