Ελλάδα

Πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης: Ο Κικίλιας είπε ψέματα για τις νέες ΜΕΘ

«Βγήκε ο κ. Κικίλιας και είπε ψέματα! Ψέματα! Δεν δημιουργήθηκε καμία ΜΕΘ, κλείσανε όσες προορίζονταν για άλλες νόσους και δόθηκαν για τον covid».

Αυτήν την καταγγελία έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης μιλώντας στον ρ/σ «Κόκκινο» η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Δάφνη Κατσίμπα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, κατά την διάρκει της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, ανακοίνωσε την δημιουργία 50 νέων κλινών ΜΕΘ στην Θεσσαλονίκη.

Αποκάλυψε, μάλιστα ότι οι ελάχιστες δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας που λειτουργούσαν ως ανάχωμα στην μαζική είσοδο ασθενών στα νοσοκομεία, αποψιλώνονται τώρα, καθώς το υγειονομικό προσωπικό τους μεταφέρεται σε νοσοκομεία, και πολλές από αυτές κλείνουν.
«Είμαστε σε απόγνωση, δεν έχουμε δομές, συνεχώς έρχονται ασθενείς για διάφορα νοσήματα, οι κλίνες Covid επεκτείνονται σε άλλες κλινικές οι οποίες, κατά συνέπεια, κλείνουν. Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν γεμίσει παρόλο που έχουν εκκενωθεί όλες οι κλίνες ΜΕΘ άλλων κλινικών και έχουν δοθεί για τους ασθενείς με κορωνοϊό. Κινδυνεύουν να χαθούν άρρωστοι λόγω κορονοϊού, χωρίς κορωνοϊό», σημείωσε.

«Αποδεκατιζόμαστε λόγω της μετάδοσης κρουσμάτων στο προσωπικό των νοσοκομείων, τουλάχιστον 200 εργαζόμενοι έχουν προσβληθεί από τον ιό, κάτι που αποσιωπάται» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως ήδη «το προσωπικό είναι ελάχιστο και η μόνη λύση που δίνεται από το υπουργείο είναι η ανακύκλωση των εργαζομένων», κατελήξε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: topontiki.gr

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την τακτική συνεδρίαση η ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς γιά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.