Πολιτική

Προβλήματα λόγω μεγάλου αριθμού συνοδών νοσηλευομένων προσφύγων

Το θέμα της αντιμετώπισης του ζητήματος φιλοξενίας μεγάλων ομάδων προσφύγων που συνοδεύουν συγγενή τους στο νοσοκομείο Κιλκίς για νοσηλεία, απασχόλησε την Τρίτη 9.2.16 σε ειδική σύσκεψη το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη και του αρμοδίου αντιδημάρχου Παιονίας Κωνσταντίνου Μεμετζή.

Ενα ζήτημα που λόγω των διαστάσεων, τις οποίες προσλαμβάνει, είναι δύσκολο να αντιμετωπισθεί.

Οπως μέχρι προ τινος κατά περίστασιν και εκ των ενόντων, καθώς το νοσοκομείο Κιλκίς δεν διαθέτει υποδομή και η πολλαπλή παρουσία συνοδών είναι δεδομένη, από πλευράς των προσφύγων, υπό την απειλή διάσπασης της οικογένειας λόγω του περιστατικού.

Γιά την αντιμετώπιση του ζητήματος εκτός των άλλων, έχει και ανθρωπιστική διάσταση, καθώς οι συνθήκες διαβίωσης στο νοσοκομείο είναι κατά πολύ καλύτερες των κατασκηνώσεων σε Ειδομένη και «Πλάζα», θα πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη αυτήν την φορά, στο κέντρο υγείας Πολυκάστρου υπό την εποπτεία του διευθυντού του Γιώργου Περπερίδη και με την επί πλέον συμμετοχή αντιπροσώπων της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και των «Γιατρών χωρίς Σύνορα» κατά πάσα πιθανότητα την προσεχή Παρασκευή.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Συνάντηση με νόημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα και συναντήθηκε με τον συντοπίτη […]