Αγροτικά

Πρόβλημα γιά δικαιούχος καυσοξύλων ΔΕ Μουριών το κόστος μεταφοράς τους

Πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στην περιοχή του λεκανοπεδίου των Μουριών σε σχέση με το θέμα της προμήθειας καυσόξυλων σε δικαιούχους κατοίκους του.

Και τούτο διότι αμέσως μετά την έναρξη της περιόδου προμήθειας των πρίν από δύο περίπου εβδομάδες και την παρέλευση ολίγων ημερών τελείωσαν οιι ποσότητες που διατίθενται για τις ανάγκες των κατοίκων από συστάδες δένδρων οι οποίες ξυλεύονται στην περιοχή του όρους Μπέλλες ,όπως δήλωσε στον ”ΜΑΧΗΤΗ” ο πρόεδρος της κοινότητας του Σ.Σ Μουριών Δημήτρης Σεμερτζόγλου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνεται η προμήθεια από τους ενδιαφερομένους να καθίσταται προβληματική και κυρίως κοστοβόρα , καθώς είναι υποχρεωμένοι να τα προμηθευθούν από άλλες περιοχές ευθύνης του δασαρχείου Κιλκίς , ακόμη και μέχρι την περιοχή του Ελληνικού ,όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Γεγονός που δυσχεραίνει ,όπως υπογράμμισε το όλο εγχείρημα και κυρίως αυξάνει το κόστος προμήθειας καυσόξυλων,εξαλέίφοντας επί της ουσίας το προβλεπόμενο εκ του νόμου πλεονέκτημα για την χορήγηση των σε δικαιούχους με πολύ χαμηλότερες ς τιμές σε σχέση με αυτές του εμπορίου.

Το θέμα τέθηκε και στον δασάρχη του Κιλκίς Γεώργιο Βούρτση ο οποίος με χθεσινή του (Παρασκευή 3-1-2020)απόφαση περιόρισε ”τις γκρίνιες των διαμαρτυρομένων” , καθώς βρέθηκε συστάδα δένδρων στην περιοχή της Πλαγιάς ,η οποία είναι πολύ κοντά στην περιοχή του λεκανοπεδίου και έτσι θα μπορέσουν αυτή την φορά ποσότητες καυσόξυλων χωρίς σημαντική οικονομική επιβάρυνση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα