Οικονομία

Προαιρετική γιά τα εμπορικά καταστήματα του Κιλκίς η αργία του Αγίου Πνεύματος

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς δημοσιοποίησε την ακόλουθη ανακοίνωση του τμήματος εμπορίου της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς:

«Από το τμήμα εμπορίου και τουρισμού της διεύθυνσης ανάπτυξης της Π.Ε. Κιλκίς ανακοινώνεται, ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 14 του άρθρου 33 του Ν. 3996/2011 (ΦΕΚ 170/Α/05-08-2011), που έχει συνυπογραφεί από τους υπουργούς διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, εσωτερικών, οικονομικών, ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και ναυτιλίας, εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης, υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, dικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έχει ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων, η pεριφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει πλέον την αρμοδιότητα να ορίζει την ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος ως υποχρεωτική αργία γιά τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων, καθώς με τον παραπάνω νόμο καταργούνται τα άρθρα 6-17 του Ν. 2639/1998 (στα οποία περιλαμβάνεται και το άρθρο 15, το οποίο έδινε τη δυνατότητα στον νομάρχη (περιφερειάρχη) την εξουσιοδότηση να ορίζει έως πέντε (5) ημέρες το έτος ως υποχρεωτικές ή προαιρετικές αργίες).

Διευκρινίζεται, λοιπόν το εξής: Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Ωστόσο, όσα εμπορικά καταστήματα επιθυμούν να ανοίξουν την Δευτέρα 08 Ιουνίου, ημέρα Αγίου Πνεύματος, μπορούν να λειτουργήσουν».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]