Πριν «διογκωθεί» …η αγανάκτηση

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /

ΔΡΟΣΑΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΤα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και αυτοδιοίκησης όρισαν γιά την περιοχή του Δροσάτου ως χώρο απόθεσης χωμάτων και μπάζων συγκεκριμένη τοποθεσία μετά τα παλαιά σφαγεία αρκετά έξω από το χωριό.

Φαίνεται, όμως, ότι γιά αρκετούς είναι …πιό «γλυκό» το παράνομο, εξ ου και η «συνήθειά» τους να αποθέτουν μπάζα σε έκταση πριν την συγκεκριμένη τοποθεσία σε …μηδενική απόσταση από την έξοδο του χωριού και τις εκεί κατοικίες!

Και τούτο παρά την εκεί ύπαρξη σχετικής απαγορευτικής πινακίδας, που ….«βγάζει μάτια» σε πείσμα εκείνων, που …κάνουν πώς δεν βλέπουν!

Δεν ξέρουμε αν σ’ αυτούς συγκαταλέγονται και κάποιοι αρμόδιοι της αυτοδιοίκησης, ξέρουμε, ωστόσο, ότι γι’ αυτήν την κατάσταση φέρει σημαντικό εμπόδιο μερίδιο ευθύνης η αυτοδιοίκηση, εν όσω παραμένει αδρανής, αφήνοντας να διογκωθεί ένα πρόβλημα, εκεί που μπορεί με μιάν απλή παρέμβαση να το επιλύσει εν τη γενέσει του.

Προλαμβάνοντας μάλιστα και την «διόγκωση» της αγανάκτησης των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής, που δικαιολογημένα αντιδρούν.

Περισσότερα

Και «καμμένες» και… άσβηστες

Μάλλον δεν συνιστά και την καλύτερη τιμή στην μνήμη του θρύλου του αντάρτικου του Πόντου Ευκλείδη Κουρτίδη… ο φωτισμός του […]

Εμμονή για… εύλογες απορίες

Σε περιοχές, όπου δεν υπάρχουν θάλασσα ή γλυκά νερά (λίμνες, ποταμοί, ρυάκια, δίαυλοι), είθισται, και αποτελεί και αυτό παράδοση, την […]

Δείτε ακόμα

Η βασιλόπιτα του ΧΩΜΑ Κιλκίς

Ο αθλητικός σύλλογος ΧΩμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός (ΧΩ.Μ.Α.) Κιλκίς απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού […]