Πολιτισμός

Πρεμιέρα με το θέατρο “Ζοζεφίνα έχεις μήνυμα” για το “Πολιτιστικό καλοκαίρι”

Το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι” του δήμου Κιλκίς ανεβαίνει ψηλά και στο Θέατρο Λόφου με καλλιτεχνική εσάνς και με ενδιαφέρουσες προτάσεις για την ψυχαγωγία των πολιτών.

Θεατρικές παραστάσεις με εναλλαγή κωμωδίας και δράματος, παιδικό θέατρο, συναυλίες δίνουν τον τόνο των φετινών εκδηλώσεων και λούζουν με φως και ζωντάνια τις καλοκαιρινές μας νύχτες.

Την Κυριακή 12 Ιουλίου στις 9 το βράδυ το Θέατρο Λόφου φιλοξενεί την πρώτη για φέτος θεατρική παράσταση του Πολιτιστικού Καλοκαιριού, τη “Ζοζεφίνα έχεις μήνυμα” σε κείμενα και σκηνοθεσία της Άννας- Σεβαστής Τζίμα.

Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση για την προστασία των παιδιών και των εφήβων από τους κινδύνους του διαδικτύου.

Με αφετηρία το γνωστό Αισώπειο μύθο “Το Λιοντάρι, η αλεπού και το ελάφι”, η δημιουργός συνθέτει μια σύγχρονη εκδοχή του παραμυθιού, όπου το παραμυθένιο δάσος γίνεται μια αστική ζούγκλα και ο κυνηγός στήνει τις παγίδες του στο διαδίκτυο!

Ο ενθουσιασμός της πρώτης εφηβικής αγάπης, η φιλία, η εμπιστοσύνη, οι σχέσεις των δύο φύλων, αλλά και η αθωότητα και η αυθόρμητη έκφραση που χαρακτηρίζει την ηλικία αυτή γίνονται δυστυχώς μερικές φορές αντικείμενο εκμετάλλευσης που οδηγεί σε δυσάρεστες καταστάσεις.

Η χαρά της νιότης και η δύναμη της ζωής που σφύζει και κελαηδάει στην ύπαρξή τους μάς χαρίζουν πάντα ελπίδα και χαρά για το μέλλον, ένα μέλλον που οφείλουμε να προστατεύσουμε!

Συντελεστές
Κείμενο- Σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Πολυτίμη Μαχαίρα
Πρωτότυπη Μουσική: Άννα Σεβαστή Τζίμα & Δημήτρης Σκούρτης
Μουσική ενορχήστρωση: Δημήτρης Σκούρτης
Δραματολογική Ανάλυση: Θωμάς Κινδύνης
Make-upartist: Διονυσία Κωνσταντίνου
Μουσική Παραγωγή – Ηχογραφήσεις: Γαβρήλος Χατζηβασιλείου
Κλικ:Aπόστολος Δελάλης

Παίζουν:
Μαρία Ιωάννου (Ζοζεφίνα)
Γιώργος Χουσάκος (Λιοντάρι)
Δημήτρης Σκούρτης (Alex Lion King Fox)
Σελήνη Φιλιππιτζή (Φοίβη)

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Καιρός να ενωθούμε»

Την μνήμη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου τίμησαν, με εκδήλωσή τους το Σάββατο 13.5.23, οι φίλοι του […]

Γίνεται… πιό συχνά;

Παιδαγωγικό συνέδριο στο Κιλκίς με… εκατόν εικοσιπέντε (125) συμμετοχές, εκ των οποίων οι εκατό (100) από… όλη την χώρα και […]