Κοινωνία

Αποπερατώνεται το νέο πνευματικό κέντρο της ενορίας Α.Δημητρίου


Με μεγάλη προσέλευση του κόσμου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3.6.14 η χοροεσπερίδα εκκλησιαστικού συμβουλίου του ενοριακού ιρού ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς στο “Κτήμα των Ευχών” του Κιλκίς με στόχο την ενίσχυση της αποπεράτωσης του ανεγειρομένου νέου πνευματικού κέντρου της ενορίας.

Παρουσία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ, ο εφημέριος του ιερού ναού αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης ευχαρίστησε τον κκ Εμμανουήλ για την υποστήριξη του και όλους τους ενορίτες και μη για τη θετική τους συμβολή στην ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου, το οποίο θα περιλαμβάνει αρκετούς χώρους ώστε να φιλοξενεί τις διάφορες πνευματικές δραστηριότητες της Ενορίας, όπως:

-Μεγάλη αίθουσα δεξιώσεων 300 τετραγωνικών μέτρων την οποίαν θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι ενορίτες για την πραγματοποίηση δεξιώσεων γάμων, βαπτίσεων, μνημοσύνων, εορτών κα.

-Δεύτερον, εντευκτήριον για τους νέους όπου θα μπορούν να παίζουν ομαδικά και να απασχολούνται δημιουργικά μέσα στον χώρο της Εκκλησίας.

-Τρίτον, θεατρική αίθουσα εκατό θέσεων για ομιλίες, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, ημερίδες και συνέδρια.

-Και ακόμη Δανειστική βιβλιοθήκη, χώρο για τις πρόβες της ενοριακής χορωδίας, δύο δωμάτια φιλοξενίας, αίθουσες για δωρεάν κοινωνικό φροντιστήριο για μαθητές γυμνασίου και λυκείου, γραφείο, αρχονταρίκι, ένα μικρό παρεκκλήσιον και εφημεριακή κατοικία.

Πολλές από αυτές τις δραστηριότητες ήδη λειτουργούν στον ιερό ναό, με το κοινωνικό φροντηστήριο να σημειώνει μεγάλη επιτυχία χάρη στην εθελοντική συμμετοχή καθηγητών της πόλεως, τους οποίους εις ένδειξιν ευγνωμοσύνης τίμησε ο Ιερός Ναός για την αξιέπαινη προσφορά τους. Πρόκειται για τους καθηγητές Θεόφιλο Γουλτίδη, χημικό, Ευστάθιο Μανουσαρίδη, οικονομολόγο, Τριαντάφυλλο Καμψιάδη, φιλόλογο, Αναστάσιο Βαφειάδη, μαθηματικό, Χρήστο Ηλιάδη, πληροφορικό, Πέτρο Σαλαβασίδη, πληροφορικό, Γεώργιο Αντωνιάδη, φυσικό, Παρθένα Κυριακίδου, φιλόλογο, Γεωργία Αποστολίδου, αγγλικής, Δήμητρα Αγγελάκη, φιλόλογο και Δέποινα Τσαρτσάλη, οικονομικό.

Στην χοροεσπερίδα παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς της Μακεδονίας το συγκρότημα του χορευτικού τμήματος του λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς ενώ το πρόγραμμα περιελάμβανε και ποντιακή και λαϊκή μουσική.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]