Πόσο νομοταγή θέλεις τον υποψήφιο σου;
Σας φαίνεται περίεργη η ερώτηση; Ίσως άτοπη; Είναι αυτονόητη η απάντηση για εσάς; Ελάτε τώρα, ξανασκεφτείτε το. Ακόμη περίεργο σας φαίνεται; Εσείς πόσο νομοταγής είστε; Όχι όχι δεν αλλάζω θέμα. Εσείς εκλέγετε τον πολιτικό της αρεσκείας σας ο οποίος φαντάζομαι έχει κάποια κοινά με εσάς. Άρα αν ήταν αφύσικη η ερώτηση στην αρχή, μήπως τώρα φαντάζει κάπως πιο δικαιολογημένη; Εκτός αν έχετε την απαίτηση ο «καθρέπτης» σας να είναι νομοταγής ενώ εσείς όχι και τόσο, πράγμα που σας κάνει περίεργους στα δικά μου μάτια.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν κι αυτοί οι άνθρωποι που είναι νομοταγείς, ζουν ανάμεσα μας θα έλεγε κανείς και θέλουν από τον άνθρωπο που θα δώσουν με την επιλογή τους, το δικαίωμα να έχει εξουσία ασκώντας δημόσια διοίκηση, να κινείτε νόμιμα. Βλέπετε στην ηθική δεν αναφέρομαι γιατί ο καθένας έχει τη δίκη του και με αυτή κρίνει αλλά και για αυτή κρίνεται. Ήδη φαντάζομαι θα απορείτε για το πως θα μπορέσουμε να ξέρουμε αν κάποιος είναι νομοταγής. Σας ακούω και είμαι εδώ για να σας δώσω μερικά σημεία προσοχής για το ποσό σοβαρά παίρνει ο κάθε υποψήφιος τους νόμους.
Και όπως όλα στη ζωή έτσι και αυτό το κομμάτι φαίνεται στις λεπτομέρειες και τις πράξεις. Αν λαμβάνετε μηνύματα που σας προσκαλούν σε εκδηλώσεις υποψηφίων που ουδέποτε έχετε δώσει εσείς τον αριθμό σας να ξέρετε ότι κάποιος άλλος, παράτυπα, το έκανε για εσάς. Προσέχετε αρχικά σε ποιον δίνετε τα στοιχεία σας και σκεφτείτε ότι ένας υποψήφιος πήρε μια λίστα με προσωπικά δεδομένα από έναν τρίτο που εσείς τα δώσατε. Φαντάζομαι αντιλαμβάνεστε τι μπορεί να σημαίνει για αυτόν να έχει τέτοια στοιχεία στη κατοχή του πριν καν αναλάβει εξουσία.
Απαραίτητο κομμάτι μιας προεκλογικής εκστρατείας είναι και οι φωτογραφίες. Προσέξτε τις φωτογραφίες που ανεβάζει ο κάθε υποψήφιος ή ήδη εκλεγμένος πολιτικός που θα ξαναζητήσει την ψήφο σας. Αν βλέπετε να ανεβάζει φωτογραφίες που δείχνουν τον ίδιο αλλά χωρίς να έχουν ερωτηθεί ή/και συναινέσει απεικονίζονται παιδιά τότε θα πρέπει να ανησυχείτε. Για να ανεβεί η εικόνα ενός ανηλίκου στο διαδίκτυο ή σε κάποιο μέσο μαζικής ενημέρωσης πρέπει να υπάρχει η συναίνεση των γονέων, όπως και για να ανεβεί μια φωτογραφία ενός ενήλικα η συναίνεση του ίδιου.
«Μικροπράγματα» θα μου πείτε. Ξέρετε καμία φορά από εκεί ξεκινάμε. Κι όταν έρχονται τα μεγάλα πράγματα σκεφτόμαστε «έλα μωρέ, ας το κάνουμε κι αυτό». Σκεφτείτε ποσό δύσκολο είναι να αντισταθείς στα μικροπράγματα που είναι τόσο εύκολο να μην τα κανείς. Και ποσό δύσκολο θα είναι να αντισταθείς όταν πλέον το αντάλλαγμα θα είναι μεγάλο. Όπως και να έχει, επιβραβεύστε αυτούς που είναι πιο κοντά σε εσάς. Εξάλλου αυτό είναι η δημοκρατία, να μας κυβερνούν αυτοί που μας αξίζουν.
Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα μου, πατήστε εδώ.
Μπορείτε να υποστηρίξετε τη δουλειά μου, κάνοντας κλικ εδώ