Πολιτική

Μια “γροθιά” ο ποντιακός Ελληνισμός για πρώτη φορά στην πρόκληση Φίλη

Επεκτάθηκαν και σε μαθητικές κοινότητες του νομού οι αντιδράσεις εναντίον των απόψεων του υπουργού παιδείας Νίκου Φίλη για την γενοκτονία εις βάρος του ποντιακού Ελληνισμού. Έτσι προχώρησαν σε κατάληψη των σχολείων τους οι μαθητές των 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς, του γυμνασίου και λυκείου Χέρσου και γυμνασίου και λυκείου Καμπάνη.

Οι συγκεκριμένες κινητοποιήσεις έχουν την υποστήριξη και των τοπικών κοινωνιών που και μέσω αυτών εκφράζουν την αποδοκιμασία τους στις επίμαχες αναφορές του κ. Φίλη τις οποίες θεωρούν προσβλητικές για τον ποντιακό Ελληνισμό και επιζήμιες για τον Ελληνισμό και τον τόπο γενικότερα.
ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΕΡΣΟ

«Μια γροθιά»

Δεν ήταν δε λίγοι οι πολίτες, είτε γονείς-κηδεμόνες μαθητών είτε όχι που επιδοκίμασαν τις προαναφερθείσες καταλήψεις οι οποίοι δήλωσαν την πρόθεση τους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Δευτέρας 9.11.15 στην πλατεία Δικαστηρίων-περιοχή Ανδριάντα Ελευθερίου Βενιζέλου, το οποίο συνδιοργανώνουν οι παμποντιακή ομοσπονδία Ελλάδας (ΠΟΕ) και πανελλήνια ομοσπονδία ποντιακών σωματείων (ΠΟΠΣ).

Δεν είναι δε λίγοι αυτοί που μεταξύ αστείου και σοβαρού υποστηρίζουν ότι απο τις δηλώσεις Νίκου Φίλη προέκυψε και κάτι θετικό: Η συσπείρωση των φορέων του ποντιακού Ελληνισμού που με το συγκεκριμένο συσπειρωτικό συλλαλητήριο καταδεικνύουν την διάθεση του ποντιακού Ελληνισμού να αντιμετωπίσει την συγκεκριμένη πρόκληση «ενωμένος, σαν μια γροθιά».

Η ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος συνεχίζει δυναμικά και καλεί όλους τους Έλληνες ποντιακής καταγωγής και μη, σε μια μεγάλη δυνατή κινητοποίηση προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα από τον Ποντιακό Ελληνισμό την
Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 16:00 στην Πλατεία Αριστοτέλους μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη .

Μια μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις πρόσφατες υβριστικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας αλλά και την γενικότερη στάση της Κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Επειδή, η παραμονή του Αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας, στο Υπουργείο Παιδείας προσβάλλει την ιστορική αλήθεια. Επειδή, η ύπουλη επέμβαση στην παιδεία θανατώνει την μνήμη του μέλλοντος. Επειδή, οι νομοθετικές παλινωδίες στο θέμα των συντάξεων εμπαίζουν τους υπερήλικες ομογενείς.

Επειδή, πλέον, οι προθέσεις τους δεν κρύβονται, η απάντηση του Ποντιακού Ελληνισμού θα είναι άμεση και έντονη.

Όλοι μαζί ο κόσμος, τα σωματεία με τα λάβαρα, οι προσφυγικοί σύλλογοι θα είμαστε εκεί δυναμικά στον αγώνα!

ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων

Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν, σχετικά με την διοργάνωση της διαμαρτυρίας και τις κινήσεις που επιλέγονται από συγκεκριμένες πλευρές. Όμως, δεν είναι η ώρα για αυτές τις συζητήσεις. Τώρα, προέχει να στείλουμε το μήνυμα, ότι Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΣΕΤΑΙ, επειδή “κάποιος” υπουργός θέλησε να δημοσιοποιήσει “κάποια” … προσωπική του άποψη.

Κόντρα στην τάση αποπροσανατολισμού και συνεχίζοντας στο πνεύμα του βασικού συμπεράσματος της 2ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας, επιμένουμε ότι ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

Σε αυτήν τη βάση, καλούμε τα μέλη και τους φίλους της Π.Ο.Π.Σ. να παραβρεθούν στην διαμαρτυρία της προσεχούς Δευτέρας, αντιπροσωπεύοντας τις αξίες και τα ιδανικά μας.

Μάλιστα, προκειμένου να προφυλαχθεί η εκδήλωση από τυχόν απόπειρες προβοκάτσιας, καλούμε την διοργανώτρια να συμπαραταχθεί στην πρώτη γραμμή με τους εκπροσώπους των Ποντιακών Ομοσπονδιών και Συλλόγων, μακριά από πολιτικούς-κομματικούς φορείς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα