Πολιτισμός

Το Πολύπετρο ετοιμάζεται γιά την 10η χορωδιακή συνάντησή του

Στο μακεδονίτικο τραγούδι είναι αφιερωμένο φέτος το δέκατο χορωδιακό φεστιβάλ Πολυπέτρου, το οποίο θέσπισε και διοργανώνει κάθε χρόνο ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 21.6.14, στο γήπεδο αθλοπαιδιών του χωριού με ώρα έναρξης 8.30 το βράδυ και με την συμμετοχή τεσσάρων χορωδιακών συγκροτημάτων.
Ειδικότερα συμμετέχουν τα εξής συγκροτήματα:

Χορωδία πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Αθανασίου Κοζάνης

Η μικτή χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Αθανασίου Κοζάνης άρχισε την λειτουργία του στις αρχές του 2005 με δάσκαλο τον Δημήτρη Παπακωνσταντίνου και ασχολήθηκε κυρίως με το παραδοσιακό τραγούδι. Από τον Σεπτέμβριο του 2007, με δάσκαλο τον μουσικό Βαγγέλη Βέττα, περιέλαβε στο ρεπερτόριό της και το έντεχνο. Αποτελείται από 30-35 άτομα και συμμετέσχε σε αρκετές χορωδιακές συναντήσεις εντός και εκτός νομού.
Την χορωδία διευθύνει ο Βαγγέλης Βέττας. Υπεύθυνη χορωδίας η Ζωή Μπακατάρη. Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος.

Χορωδία γυναικών Σιάτιστας του δήμου Βοϊου Κοζάνης

Η αγάπη γιά το τραγούδι και την μουσική καθώς και η ανάγκη γιά έκφραση και συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας οδήγησαν στην δημιουργία της χορωδίας γυναικών Σιάτιστας, που είναι τμήμα του δημοτικού ωδείου του δήμου Βόιου Κοζάνης.
Η χορωδία αριθμεί 40 μέλη. Από το 2004 την διεύθυνση είχε η Αννα Παπαδοπούλου, ενώ από το 2009 ο Στέργιος Ανδρέου, ο οποίος είναι καθηγητής στο μουσικό σχολείο Σιάτιστας.
Διαθέτει πλούσιο ρεπερτόριο έντεχνης, λαϊκής, δημοτικής και κλασικής μουσικής. Εχει πολλές συμμετοχές σε τοπικές εκδηλώσεις καθώς και εκδηλώσεις πανελλαδικής εμβέλειας. Επίσης έχει πραγματοποιήσει αφιερώματα σε γνωστούς μουσικοσυνθέτες.
Υπεύθυνος χορωδίας είναι ο Παναγιώτης Γαρούφος.

Χορωδία πνευματικού κέντρου δήμου Βισαλτίας Νιγρίτας Σερρών
Η μικτή χορωδία του Πνευματικού κέντρου του δήμου Βισαλτίας ιδρύθηκε το έτος 2001 με χοράρχη τον Αστέριο Γούναρη, πρωτοψάλτη-καθηγητή βυζαντινής μουσικής και οικονομολόγο.
Στόχος της χορωδίας είναι η διάσωση και διάδοση των ντόπιων και όχι μόνον παραδοσιακών τραγουδιών. Συν τω χρόνω όμως εμπλούτισε το ρεπερτόριο της και με έντεχνα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών.
Εμφανίσθηκε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Νέα Μουδανιά, Κέρκυρα, Σιδηρόκαστορ, Γιαννιτσά) καθώς επίσης και στην Τσεχία το έτος 2010, όπου συμμετέσχε στην ελληνική εβδομάδα με άλλα χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΠΟΛΥΠΕΤΡΟ ΧΟΡΩΔΙΑ 1Χορωδία πολιτιστικού συλλόγου Πολυπέτρου δήμου Παιονίας

Η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου Πολυπέτρου ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2002. Συγκροτείται από γυναίκες, οι οποίες διδάσκονται παραδοσιακά και έντεχνα ελληνικά τραγούδια.
Στο σχετικά σύντομο διάστημα λειτουργίας της συμμετέσχε εκτός από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις στο Πολύπετρο και σε άλλες εκδηλώσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Σκόπια, Τουρκία).
Σημαντική διάκριση αποτελεί η βράβευσή της με την δεύτερη στον 19ο πανελλήνιο διαγωνισμό χορωδιών της χορωδίας και ορχήστρας νέων στην Αθήνα το Μάρτιο του 2009 ενώ ξεχωριστή εμπειρία γιά την χορωδία ήταν η εμφάνιση της στην ΕΤ3 το 2005.
Φιλοδοξεί να καθιερωθεί στο χορωδιακό χώρο προσφέροντας με τον τρόπο αυτό στην ανάπτυξη της χορωδιακής μουσικής και τον πολιτισμό του τόπου γενικότερα. Στο πλαίσιο αυτό ο σύλλογος έχει εντάξει και πραγματοποιήσει έως σήμερα δέκα χορωδιακές συναντήσεις στο Πολυπετρο.
Τη χορωδία διευθύνει ο Αντώνης Παπαδόπουλος. Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Πολυκράτης Παντσίδης και υπεύθυνη χορωδίας η Βούλα Ναλμπάντη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα αυτονόητα!

Διαβάζουμε τα δελτία τύπου που στέλνουν της τελευταίες ημέρες ο δήμος Κιλκίς και η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς κάνοντας αναφορά στην […]