Πολιτική

Πολύμορφη δραστηριότητα της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ μπροστά στην Πρωτομαγιά

Με αφισοκολλήσεις, αναρτήσεις πανό, περιοδείες σε εργασιακούς χώρους και συζητήσεις με εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, τα μέλη της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ, καλούν το λαό του Κιλκίς να μπει στη μάχη και να βγει στην αντεπίθεση, ώστε η «επόμενη μέρα» να τον βρει πιο δυνατό για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων του, γιατί έχει πληρώσει πολλά και δεν πρέπει να πληρώσει κι ξανά.

Ειδικά η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα – εν μέσω πανδημίας – να είναι για μια ακόμη φορά τα μεγάλα θύματα αυτής της «υγειονομικής» κρίσης, που λειτουργεί ως καταλύτης για μια νέα βαθιά καπιταλιστική οικονομική κρίση, αλλά και για την προώθηση των σχεδιασμών και απαιτήσεων του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων.

Όλες οι εξελίξεις, με αφορμή και τον κορονοϊό, επιβεβαιώνουν ακόμα περισσότερο, αυτό που περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αντιλαμβάνονται και φωνάζουν, ότι «ο καπιταλισμός είναι ο πραγματικός ιός».

Η αλήθεια είναι ότι ο κορονοϊός θα γιατρευτεί και η πανδημία θα περάσει, όπως πέρασαν κι άλλες στο παρελθόν. Ο καπιταλισμός όμως είναι αθεράπευτος και θα συνεχίζει να βασανίζει την ανθρωπότητα, με τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους, την καταστροφή του περιβάλλοντος, μέχρι οι λαοί να αποφασίσουν να βγουν στο προσκήνιο των εξελίξεων.

Το σημερινό σύστημα μπορεί μόνο να ανατραπεί και να αντικατασταθεί από ένα ανώτερο κοινωνικό σύστημα, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό, όπου η κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής με εργατική εξουσία, ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, ο εργατικός έλεγχος σε όλα τα διοικητικά όργανα και η συμμετοχή σε όλα τα όργανα εξουσίας, από κάτω προς τα πάνω, μπορεί να οδηγήσουν στην ευημερία του λαού, στην ειρήνη και την πρόοδο της ανθρωπότητας.

Η Εργατική Πρωτομαγιά συμβολίζει την ακαταμάχητη διεκδίκηση απέναντι στον ταξικό αντίπαλο. Αυτή είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη για την περίοδο που διανύουμε. Σε αυτόν το δρόμο συνεχίζουμε, για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων κοινωνικών – λαϊκών αναγκών.

Το σύνθημα: «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το αποτέλεσμα και οι ερμηνείες

Αδιαμφισβήτητα το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, ήταν ένα αποτέλεσμα που ελάχιστοι ανέμεναν. Ούτε οι πιο αισιόδοξοι νεοδημοκράτες […]