Κοινωνία

Οι Πεντεκαίδεκα Μάρτυρες ευλογούν την πόλη τους

Οι Άγιοι της Εκκλησίας μας αποτελούν για τους ορθόδοξους Χριστιανούς το καταφύγιο τους, το απάνεμο λιμάνι τους, την παρηγοριά και την ελπίδα τους!

Στο Κιλκίς, έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία να τιμούμε ως πολιούχους και προστάτες τους Αγίους Πεντεκαίδεκα Ιερομάρτυρες, τους εν Τιβεριούπολη μαρτυρήσαντες και στεφανωθέντες από τον Κύριο τον στέφανον της δόξης.

Στις 28 Νοεμβρίου εορτάζεται η μνήμη τους και πανηγυρίζει ο ομώνυμος περικαλλής ιερός ναός, στον οποίο φυλάσσεται η εφέστιος Εικόνα τους, την οποία μετέφεραν οι πρόσφυγες της Στρώμνιτσας καθώς και ο πολύτιμος πνευματικός θησαυρός, η δεξιά χείρα του πρεσβυτέρου Πέτρου, ενός εκ των Πεντεκαίδεκα!

Φέτος ο εορτασμός τους λόγω της πανδημίας ήταν διαφορετικός και προσαρμοσμένος στα περιοριστικά μέτρα, χωρίς την συμμετοχή του λαού και χωρίς λιτανεία.

Ωστόσο όμως, ο Προϊστάμενος του ιερού ναού, π. Πολύκαρπος Κοντοζίδης, ανήμερα της εορτής πήρε το ιερό λείψανο του πρεσβυτέρου Αγίου Πέτρου και ανηφόρισε στην κορυφή του Λόφου του Αγίου Γεωρίου. Από εκεί ευλόγησε την πόλη μας προς ενίσχυση των πιστών, ζητώντας τις πρεσβείες των Πολιούχων Αγίων μας προς τον Άγιο Θεό για δύναμη και υγεία σε όλους τους Κιλκισιώτες.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την τακτική συνεδρίαση η ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς γιά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.