Πολιτική

Πολλοί “μνηστήρες” στην ΝΔ για το ψηφοδέλτιο της ΠΕ Κιλκίς

Έντονο είναι το ενδιαφέρον πολλών πολιτικών στελεχών της ΝΔ για την συμμετοχή τους στην κατάσταση των πέντε υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων, που δικαιούται σύμφωνα με τον πληθυσμό του να έχει η περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς, προκειμένου να εκλέξει τέσσερις αντίστοιχους συμβούλους στο νέο περιφερειακό συμβούλιο, το οποίο θα προκύψει από την πρώτη Κυριακή των εκλογών του προσεχούς Μαϊου με την εφαρμογή της απλής αναλογικής, ύστερα από τις αλλαγές που είχαμε εσχάτως με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές με την παράταξη του περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα είχαν εκλεγεί αντιπεριφερειάρχης ο αείμνηστος Περικλής Κολότσιος, χωρίς σταυροδοσία, ως επικεφαλής του συνδυασμού και στις θέσεις των περιφερειακών συμβούλων οι Ανδρέας Βεργίδης και Παύλος Θωμαίδης από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας και ο Κώστας Γιαννόπουλος της μειοψηφίας, άπαντες προερχόμενοι από τον πολιτικό χώρο της ΝΔ.

Βεβαίως ύστερα από τον θάνατο του αείμνηστου Περικλή Κολότσιου στον πρώτο χρόνο της θητείας του την «σκυτάλη» της περιφερειακής ενότητας ανέλαβε μετά από τις σχετικές ενδοπαραταξειακές διεργασίες ως γνωστόν ο Ανδρέας Βεργίδης και την «χηρεύουσα» θέση του συμβούλου η εκ Παιονίας προερχόμενη υποψήφια Μιχαλία Καραμισάκη.

Πολιτικά στελέχη, που αναμένεται σχεδόν στο σύνολό τους να είναι στον καταρτισμό των υποψηφιοτήτων για την προσεχή εκλογική αναμέτρηση, καθώς με εξαίρεση τον προερχόμενο από την μειοψηφία περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Γιαννόπουλο, που έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, ότι ενδιαφέρεται για το ενδεχόμενο της βουλευτικής υποψηφιότητας , θα πρέπει να θεωρείται σύμφωνα με τις πληροφορίες μας δεδομένο το ενδιαφέρον να πολιτευθούν άπαντες εκ νέου.

Με έναν αστερίσκο σε ότι αφορά τον κ. Θωμαίδη, που πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν έχει ακόμη αποφασίσει σε ποίον από τους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης θα πολιτευθεί.

Πέραν των ενεργεία, σημαντικό ενδιαφέρον για τις περιφερειακές υποψηφιότητες υπάρχει και από μία πλειάδα άλλων πολιτικών στελεχών της περιφερειακής ενότητας μας, όπως των πρώην προέδρων της ΝΟΔΕ Κιλκίς ΝΔ Πρόδρομου Πεντζερετζή (εν ενεργεία δημοτικού συμβούλου Κιλκίς) και Κωνσταντίνου Βιολιτζή (αντιπροέδρου ΕΒΕ Κιλκίς) στελεχών με πείρα στην αυτοδιοίκηση, όπως η γνωστή νομικός Καλλισθένη Πάκα, αλλά και άλλων επίδοξων, όπως η αρμόδια του τομέα οικονομικών σε τοπικό και ευρύτερο κομματικό πεδίο της ΝΔ Αμαλία Ξοπλίδου, που ήταν υποψήφια και στις προηγούμενες εκλογές με τον χρησμένο από πλευράς ΝΔ τότε υποψήφιο περιφερειάρχη Γιάννη Ιωαννίδη, σε περίπτωση που καταστούν προσφορότερο τα επαγγελματικά της δεδομένα.

Βεβαίως τον τελευταίο λόγο για τον καταρτισμό της «λίστας» των υποψηφιοτήτων την έχει ο επικεφαλής του συνδυασμού, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι εκ νέου ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, αυτή την φορά και με την υποστήριξη της ΝΔ.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, με βάση το προβλεπόμενο από τον «Κλεισθένη Ι», δεν θα υπάρχει υποψηφιότητα αντιπεριφερειάρχη εκλεγμένου χωρίς σταυροδοσία και ότι οι εκάστοτε επτά χωρικοί και έξι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες θα ορίζονται από πλευράς του περιφερειάρχη από το σύνολο του σώματος του περιφερειακού συμβουλίου.

Κάτι που σημαίνει, ότι υπάρχει περίπτωση να ορισθούν στελέχη μειοψηφιών, εφ΄όσον δεν λάβει την απόλυτη πλειοψηφία, 50% συν μία ψήφο, η παράταξη του νικητή των εκλογών, στην περίπτωση που αυτός αναδειχθεί στην δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

Περισσότερα

Ανδρέας Βεργίδης: Η γαστρονομική “ταυτότητα” της Π.Ε. Κιλκίς εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Η γαστρονομία ως “κομμάτι” της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ‘’ταυτότητας’’ της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί στην […]

Δείτε ακόμα