Πολιτισμός

Πολλοί οι επισκέπτες στο φεστιβάλ γαστρονομίας «Κερνάμε Κιλκίς»


Πραγματοποιήθηκε και φέτος το τετραήμερο φεστιβάλ γαστρονομίας «Κερνάμε Κιλκίς 2015». Το τρίτο φεστιβάλ άνοιξε τις πύλες του για τους επισκέπτες της Πέμπτη 25.6.15 και τους φιλοξένησε έως αργά το βράδυ της Κυριακής 28.6.15.

Η επιτυχία του τρίτου κατά σειράν «Κερνάμε Κιλκίς» έγκειται τόσο στην εντυπωσιακή συμμετοχή εκθετών (παραγωγών και φορέων) όσο και στην προσέλευση επισκεπτών.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«….Οι διοργανωτές της γιορτής, με τον συντονισμό και την συνεχή παρουσία του επιμελητηρίου Κιλκίς, εισέπραξαν τα εύσημα, τόσο των επισκεπτών όσο και των επισήμων προσκεκλημένων. Η ευαρέσκεια των προσκεκλημένων για την άρτια διοργάνωση, εκδηλώθηκε κατά την τελετή των εγκαινίων την Παρασκευή 26.6.15 στον προαύλειο χώρο των κλειστών γυμναστηρίων Κιλκίς.

Ενός χώρου που κάθε χρόνο αποδεικνύεται όλο και μικρότερος για τη φιλοξενία ενός τόσο δημοφιλούς θεσμού…
….Στο γεγονός της συνεργασίας στάθηκαν στους χαιρετισμούς τους κατά σειράν ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κκ Εμμανουήλ ο οποίος χοροστάτησε στον αγιασμό, ο βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς, ο βουλευτής Χρήστος Χατζησάββας, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΘ Αναστάσιος Τζήκας, κατέθεσε τη διαβεβαίωση του για τη συνεχή και αποφασιστική αρωγή της ΔΕΘ προς τις προσπάθειες του Επιμελητηρίου και των συνδιοργανωτών του «Κερνάμε Κιλκίς».

Στην συστηματική προσπάθεια όλων των φορέων, επικέντρωσε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλος Τονικίδης.
Ο κ.Τονικίδης τόνισε ότι στις δύσκολες ώρες που ζει ο τόπος μας, το πιο ισχυρό όπλο αντίδρασης είναι η ενωτική προσπάθεια, με σαφείς στόχους, επιμονή και υπομονή….

….Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν Π. Ραβάνης πρόεδρος του βιοτεχνικού επιμελητηρίου Αθηνών, Π. Παπαδόπουλος πρόεδρος του βιοτεχνικού επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Χρ. Μέγκλας, πρόέδρος Επιμελητηρίου Σερρών Ν. Ουσουλτζόγλου, πρόεδρος του επιμελητηρίου Ημαθίας και εκπρόσωποι άλλων επιμελητηρίων της Μακεδονίας

Το τετραήμερο του Φεστιβάλ διανθίστηκε με παράλληλες εκδηλώσεις για τους επισκέπτες.
Στο γαστρονομικό μέρος υπήρχε η διάθεση προϊόντων από μονάδες της περιοχής, καθώς και η προσφορά κρεατικών από ψησταριές που δεν σταμάτησαν όλο το τετραήμερο.

Στο ψυχαγωγικό μέρος οι επισκέπτες είχαν την χαρά να απολαύσουν τα χορευτικά του Λυκείου Ελληνίδων, του πολιτιστικού συλλόγου Μικροκάμπου, του συλλόγου Κρητών νομού Κιλκίς «Το Αρκάδι» και του πολιτιστικού συλλόγου της Ευκαρπίας καθώς και την χορωδία Μικροκάμπου».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα