Πολιτική

Πολλά προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού στο τελωνείο Ευζώνων

Την άμεση μετακίνηση υπαλλήλων στο τελωνείο Ευζώνων, λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί σ’ αυτό η έλλειψη προσωπικού, ζητεί ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο κ. Γεωργαντάς κατέθεσε στην Βουλή σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό οικονομικών, η οποία κοινοποιήθηκε και στους αρμόδιους αξιωματούχους και στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Ο τελωνειακός σταθμός των Ευζώνων Κιλκίς αποτελεί την μεγαλύτερη χερσαία πύλη εισόδου στη χώρα. Από τα στατιστικά στοιχεία προηγούμενων ετών προκύπτει οτι η κίνηση στο τελωνείο ανά 24ωρο είναι χίλια φορτηγά στην είσοδο και έξοδο, πολλές χιλιάδες Ι.Χ. επισκεπτών από και προς τη γειτονική χώρα των Σκοπίων και εκατό λεωφορεία κατά μέσο όρο. Ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες η κίνηση στο τελωνείο αυξάνεται σημαντικά λόγω των επισκεπτών από γειτονικές χώρες αλλά και από την Κεντρική Ευρώπη που κατευθύνονται σε τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας.

Εν όψει της θερινής περιόδου που ήδη έχει ξεκινήσει, το τελωνείο Ευζώνων είναι υποστελεχωμένο και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες στοιχειώδους λειτουργίας του. Ενώ αυτή την στιγμή υπηρετούν μόνο 36 υπάλληλοι απαιτούνται τουλάχιστον 50 για την εύρυθμη λειτουργία του.
Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού έχει ως αποτέλεσμα πολύωρες καθυστερήσεις κατά την διαδικασία των τελωνειακών ελέγχων με «ουρές» χιλιομέτρων οι οποίες γίνονται συχνά αντικείμενο τηλεοπτικής μετάδοσης από δίκτυα γειτονικών χωρών.

Είναι επιτακτική ανάγκη, τουλάχιστον για το επόμενο τετράμηνο, να αποσπασθούν άμεσα στο Τελωνείο Ευζώνων από άλλες υπηρεσίες το λιγότερο οκτώ υπάλληλοι. Η πρακτική αυτή ακολουθήθηκε και πέρυσι το Καλοκαίρι. Σε διαφορετική περίπτωση θα εμφανίζεται για τους επισκέπτες της χώρας μια εικόνα τριτοκοσμική με «ουρές» αυτοκινήτων που αποθαρρύνουν όσους βλέπουν την Βόρειο Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό. Συγχρόνως αυξάνεται ο κίνδυνος για ελλιπή τελωνειακό έλεγχο λόγω του υπερβολικού όγκου εργασίας και της πίεσης που ασκούν οι συναλλασσόμενοι στους τελωνειακούς υπαλλήλους λόγω της πολύωρης ταλαιπωρίας τους.
Κατόπιν των ανωτέρω
ΕΡΩΤΑΣΘΕ:
Πώς προτίθεστε να αντιμετωπίσετε αμέσως την υποστελέχωση του Τελωνείου Ευζώνων;»

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσωπεί τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]