Γενικά

Πολιτιστικός «πρεσβευτής» του νομού Κιλκίς στην Βουδαπέστη η χορωδία του ΠΣ Πολυπέτρου

Η γυναικεία χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου Πολυπέτρου συμμετέσχε σε συνάντηση χορωδιών στην Βουδαπέστη, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου που διοργάνωσε η ελληνική κοινότητα Βουδαπέστης στο πολιτιστικό κέντρο του Ελληνισμού στη Βουδαπέστη.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι χορωδίες του Νέου Μυλοτόπου Πέλλης «Οι Καππαδόκες», του δημοτικού ωδείου Ναούσης και της ελληνικής κοινότητας Βουδαπέστης.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«…Το τετραήμερο ταξίδι στην Βουδαπέστη που πραγματοποιήθηκε από 18 έως 22 Μαρτίου, στέφθηκε από επιτυχία καθώς επιτεύχθηκε ο σκοπός του. Η εξαιρετική εμφάνιση της χορωδίας ενθουσίασε τους ακροατές και απεκόμισε την πλήρη ικανοποίηση των διοργανωτών.
Επίσης, η εγκάρδια φιλοξενία από πλευράς διοικήσεως της ομογένειας βοήθησε στην πληρέστερη γνωριμία της πόλης, διαθέτοντας μας ακόμη και μόνιμο ξεναγό όλο το τετραήμερο της επίσκεψης μας στην Βουδαπέστη. Επισκεφθήκαμε τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης, γνωρίσαμε την ιστορία της, κάναμε κρουαζιέρα στον Δούναβη, γνωρίσαμε την νυκτερινή ζωή της πόλης και διασκεδάσαμε με τα περίφημα βιολιά της Ουγγαρίας. Ακόμη επισκεφθήκαμε σε ημερήσια εκδρομή την Βιέννη.
Όλα αυτά και, βεβαίως, η υπέροχη διαδρομή, συνετέλεσαν στην επιτυχία ταξιδιού καθιστώντας το μαγικό, που θα μείνει αναλλοίωτο στις καρδιές των μελών της χορωδίας μας.
Τα μέλη και το διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου Πολυπέτρου αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημοσίως την ελληνική κοινότητα Βουδαπέστης για την θερμή φιλοξενία, τους συνταξιδιώτες μας, μέλη της χορωδίας του Νέου Μυλοτόπου, για την άψογη συνεργασία, τον οδηγό του λεωφορείου για την ασφαλή μετάβαση και επιστροφή που μας εξασφάλισε και, φυσικά, τον αγαπητό μας δάσκαλο Αντώνη Παπαδόπουλο, που όλη αυτή την μοναδική εμπειρία που ζήσαμε την οφείλουμε σε αυτόν».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα