Πολιτισμός

Εποικοδομητική συνάντηση ποντιακών φορέων στο Χορήγι

Συνεδρίασε το Σάββατο 8.2.14 στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Χορηγίου, το διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου ποντιακών σωματείων (Σ.ΠΟ.Σ.) Κεντρικής Μακεδονίας Θεσσαλίας, με την παρουσία εκπροσώπων των ποντιακών συλλόγων του νομού, μελών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας.
Ήταν μια γόνιμη και εποικοδομητική συνάντηση, στην οποία κατατέθηκαν οι παρακάτω προτάσεις, σχετικές με τη λειτουργία των συλλόγων: Να μειωθεί ο φορολογικός συντελεστής τους, να επιστραφεί ο ΕΕΤΑ, να έχουν οι σύλλογοι φοροαπαλλαγές για δύο εκδηλώσεις το χρόνο, να διευκρινισθεί ο τρόπος πληρωμής των χοροδιδασκάλων, το ποσοστό της οικονομικής ενίσχυσης των συλλόγων από τον δήμο, να ενημερωθούν οι σύλλογοι για τα ευρωπαϊκά προγράμματα, να αξιολογηθούν οι δράσεις της ΠΟΕ, με στόχο την βελτίωση τους και τέλος να διοργανωθούν σεμινάρια που θα αφορούν στην γλώσσα, το θέατρο, την παράδοση και την ποντιακή διατροφή.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έγινε μια συνοπτική παρουσίαση της προσφυγικής ιστορίας των κατοίκων του χωριού, από τον Νίκο Κωνσταντινίδη και κατόπιν παρουσία των γονιών και των παιδιών του συλλόγου κόπηκε η βασιλόπιττα. Ήταν μια όμορφη εκδήλωση χαράς, πανδαισίας και χρήσιμης ενημέρωσης, σε ιστορικά και πολιτιστικά θέματα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]