«Έλαμψε» ο πολιτιστικός σύλλογος Δροσάτου στο πανελλήνιο φεστιβάλ «Δώρα Στράτου»

Πολιτισμός /

Άξιος «πρεσβευτής» των πολιτιστικών παραδόσεων του Πόντου ανεδείχθη το χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου Δροσάτου, υπό τον χοροδιδάσκαλο Θεόδωρο Ζολώτα, το οποίο έλαβε μέρος στην πρώτη ημέρα του πρόσφατου πανελλήνιου φεστιβάλ χορευτικών συγκροτημάτων στο θέατρο «Δώρας Στράτου».

Κάτω από το λόφο Φιλοπάππου δίπλα στην Ακρόπολη μέσα σε ένα καταπράσινο άλσος και μπροστά σε ένα θερμό ακροατήριο με τους ήχους της λύρας και του νταουλιού, οι χορευτές του συλλόγου φορώντας ποντιακές παραδοσιακές φορεσιές ξεσήκωσαν τους θεατές. Ιδιαιτέρως συγκινητική υπήρξε για όλους η στιγμή που τα παιδία και ο χοροδιδάσκαλος αφιέρωσαν τον χορό σέρρα στον αδικοχαμένο φίλο και χωριανό τους Δημήτρη Ιωαννίδη.


Οι διοργανωτές δέχτηκαν με χαρά τα δώρα που τους προσέφεραν τα μέλη του συλλόγου, και ανταπέδωσαν με τιμητική περγαμηνή που αναφερόταν στην παρουσία του συλλόγου στο φεστιβάλ. Ο σύλλογος έλαβε ανοιχτή πρόσκληση για την παρουσία του στην εν λόγω διοργάνωση την οποία και αποδέχτηκε.

Οι χορευτές του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις με χορευτές άλλων συλλόγων από άλλα μέρη της Ελλάδας. Τους χορευτές συνόδευαν οι μουσικοί Στέλιος Ιωαννίδης στη λύρα και Ανδρέας Βαμβακίδης στο τραγούδι και το νταούλι.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Η βασιλόπιτα του ΧΩΜΑ Κιλκίς

Ο αθλητικός σύλλογος ΧΩμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός (ΧΩ.Μ.Α.) Κιλκίς απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού […]