Πολιτισμός

Πολιτιστικός σύλλογος Ρυζίων: Όπως πάντα, …δραστήριος


Σειρά δραστηριοτήτων πραγματοποίησε το τελευταίο τετράμηνο ο πολιτιστικός σύλλογος Ρυζίων.
Ετσι την Κυριακή 1 Μαρτίου διενεργήθηκε εθελοντική αιμοδοσία. Ένας ικανοποιητικός αριθμός εθελοντών ανταποκρίθηκε στο κοινωνικό καθήκον, προσφέροντας ‘ζωή” σε συνανθρώπους.
Την Κυριακή 8 Μαρτίου το παιδικό χορευτικό συγκρότημα έλαβε μέρος στο ετήσιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του Ευόσμου Θεσσαλονίκης.
Την Τετάρτη 25 Μαρτίου ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας ο σύλλογος κατέθεσε στέφανο στο ηρώον του οικισμού, τα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα και παρήλασαν, ενώ η πρόεδρος του συλλόγου Γιαννούλα Λέρη-Αντωνίου μίλησε για το νόημα της θρησκευτικής και εθνικής επετείου.
Την Μεγάλη Παρασκευή 10 Απριλίου η χορωδία έψαλε τα εγκώμια του Επιταφίου, συνεπικουρούμενη από όλες σχεδόν τις κυρίες του οικισμού.
Την Κυριακή 10 Μαίου, τα παιδιά του χορευτικού τμήματος ύμνησαν την “Μητέρα” με δρώμενα από τις σημαντικότερες φάσεις της μητρότητας και παραδοσιακούς χορούς. Για τη μητέρα και την οικογένεια γενικότερα μίλησε η Αγγέλα Αργυροπούλου, ενώ οι κυρίες της χορωδίας απήγγειλαν ποιήματα και ερμήνευσαν σχετικά τραγούδια. Στους παρευρεθέντες διανεμήθηκαν γλαστράκια, ευγενική προσφορά του Ρυζιώτη γεωπόνου Νίκου Ναλμπαντίδη. Τους χυμούς πρόσφερε η Μαρία Παπά.
Την Κυριακή 7 Ιουνίου το παιδικό χορευτικό συγκρότημα έδωσε παράσταση στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Πρόχωμα – Θεσσαλονίκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χαρά των παιδιών για την συμμετοχή τους ήταν μεγάλη και η ικανοποίηση των γονέων για τις επιδόσεις τους, ακόμα μεγαλύτερη.
Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]