Πολιτισμός

Ο «Αγ. Τρύφων» στην Ιταλία πολιτιστικός «πρεσβευτής» του Κιλκίς

Για άλλη μια χρονιά ο πολιτιστικός σύλλογος Στενημαχιτών Κιλκίς ΄΄ Ο Άγιος Τρύφων ΄΄ συμμετείχε σε διεθνές φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο στην Ιταλία.
Στο φεστιβάλ εκτός από τον «Άγιο Τρύφωνα», που εκπροσωπούσε την Ελλάδα, συμμετέσχαν και εκπρόσωποι των χωρών Κένυας, Αιγύπτου, Τουρκίας, Ισπανίας, Σλοβενίας και Ρουμανίας. Συμμετείχαν επίσης και πολλά ιταλικά συγκροτήματα.
Κατά την διάρκεια της παραμονής στην Ιταλία ο σύλλογος επισκέφτηκε το Μπάρι, την όμορφη Μπατλεττα στις ακτές της Αδριατικής και το Καμπομπάσσο. Φιλοξενήθηκε δε στο Σαν Τζουλιάνο ντελ Σάννιο
ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ ΙΤΑΛΙΑ 2
Τις επόμενες ημέρες δόθηκαν παραστάσεις στο χωριό Μιράντα που ήταν χτισμένο στην κυριολεξία κρεμασμένο στην άκρη ενός βράχου στο Ροκαδίδι ένα επίσης πανέμορφο γραφικό παραδοσιακό χωριό όπου δώσαμε μια εκπληκτική παράσταση με τους Ιταλούς να μας χειροκροτούν ενθουσιασμένοι. Την τέταρτη ημέρα επισκεφθήκαμε την Ρώμη και την επομένη πραγματοποιήσαμε μια υπέροχη εκδρομή στην Νάπολη και στο κοσμοπολίτικο νησί Γκάπρι και την μεθεπόμενη δώσαμε παράσταση στο Καπιστρέλλο όπου οι Ιταλοί ήταν πολυ εγκάρδιοι και ελδηλωτικοί. Την προτελευταία ημέρα όλες οι αποστολές γιόρτασαν μαζί σε δείπνο που παρέθεσαν οι διοργανωτές.Και την τελευταία μέρα ήταν το αποκορύφωμα και το φινάλε του διεθνούς φεστιβάλ με την παρουσίαση όλων των χωρών μαζί. Όλες οι χώρες με τις σημαίες και τα λάβαρα τους φορώντας τις παραδοσιακές τους φορεσιές, συνοδευόμενοι απο παραδοσιακά τους όργανα ξεχύθηκαν μέσα στους δρόμους και τα σοκάκια της μεσαιωνικής πόλης, δίνοντας ένα εκπληκτικό χρώμα και μια ξεχωριστή ζωντάνια και ομορφιά στον τόπο τους. Ακολούθησε το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων με το τέλος του φεστιβάλ όταν, όλοι οι συμμετέχοντες ξεχύθηκαν στους δρόμους και τα σοκάκια της μεσαιωνικής πόλης. Η κάθε χώρα με την σημαία της, τις παραδοσιακές φορεσιές και τα όργανα μουσικής, έδωσαν ένα εκπληκτικό χρώμα και μια ξεχωριστή ζωντάνια και ομορφιά στο χώρο. αγιος τρύφων
Στο ταξίδι της επιστροφής ο σύλλογος επισκέφθηκε την ιστορική Πομπηία και το πανέμορφο Σορέντο στον κόλπο της Αμάλφης,
Ήταν ένα κουραστικό ταξίδι. Όμως οι εικόνες της όμορφης περιοχής, οι πανέμορφες εκδηλώσεις, η άριστη φιλοξενία και κυρίως το αίσθημα της εκπροσώπησης της πατρίδας, γέμισαν τις καρδιές των μελών του Συλλόγου με αξέχαστες εμπειρίες τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα