Πολιτισμός

Πολιτιστικός μουσικός σύλλογος Κιλκίς και ποιότητα …πάνε μαζί!

Μουσική πανδαισία απόλαυσαν οι τυχεροί Κιλκισιώτες, που βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 8.6.15, στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του δήμου Κιλκίς.
Γιά μιάν ακόμη φορά ο πολιτιστικός μουσικός σύλλογος Κιλκίς, για μια ακόμη φορά, με την συναυλία, «Η νύχτα μυρίζει γιασεμί», που αφιέρωσε στο μεγάλο Ελληνοκύπριο συνθέτη Μάριο Τόκα, απέδειξε ότι με μεγάλη υπευθυνότητα επιλέγει εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, σε συνδυασμό πάντα με ιδανικές συνεργασίες.
Η χορωδία του πολιτιστικού μουσικού συλλόγου Κιλκίς, υπό την διεύθυνση του εξαίρετου μαέστρου και πιανίστα Γιάννη Ζγούρα και με τη συνοδεία της λαϊκής ορχήστρας του Πολυάνειου Ωδείου Κιλκίς, πλημμύρισε την αίθουσα με αξέχαστες μελωδίες και έτερψε και τον πιο απαιτητικό θεατή-ακροατή.
Στο πρώτο μέρος, υπό τους ήχους του πιάνου, ακούστηκαν από τη χορωδία οι μελωδίες «Τον Υπερούσιον Θεόν και Κύριον», «Την Ελλάδα αγαπώ», «Δεν κλαίω», «Φωνάζουν οι γειτόνοι», «Σ΄ αγαπώ σαν το γέλιο του Μάη», «Αχ Αννούλα του χιονιά», «Η νύχτα μυρίζει γιασεμί».
Στο δεύτερο μέρος η λαϊκή ορχήστρα του Πολυάνειου ωδείου Κιλκίς, συγκροτούμενη από το δάσκαλο μπουζουκιού Γιώργο Γεωργό στο μπουζούκι, Αριστοτέλη Μελικιάδη στην κιθάρα, Χρήστο Μαυρόπουλο στο ακκορντεόν και υπό την διεύθυνση του μαέστρου και πιανίστα Γιάννη Ζγούρα, συνόδευσε τους σολίστες, από τους οποίους η Μαρία Τσιρέλη τραγούδησε «Εξαρτάται», η χαρά Αραμπατζή, «Αν δεν γεννηθείς αστέρι», η Ιωάννα Ασημακίδου «Κι όλο εγώ περίμενα», η Εφη Ναβροζίδου «Άγγελέ μου και φονιά», η Κατερίνα Ισσακίδου «Το σημάδι». Οι εξαίρετοι αδελφοί Κώστας και Τριαντάφυλλος Γραμματίκης, συνεργάσθηκαν γιά πρώτη φορά με την χορωδία και τραγούδησαν «Σαν τρελλό φορτηγό», «Μια στάση εδώ» και «Η επιστροφή του Ασώτου».
Το τρίτο μέρος άρχισε με δυο θαυμάσια ζευγάρια ο Χαράλαμπος Αθανασιάδης με την Κατερίνα Ισαακίδου καθήλωσαν το ακροατήριο με τα «Δίδυμα φεγγάρια» και στη συνέχεια ο Κώστας Γραμματίκης και η Έφη Ναβροζίδου συνεπήραν το ακροατήριο με «Τον Αύγουστο που μου χρωστάς».
Η μαγική βραδιά συνεχίσθηκε με τη χορωδία να συνοδεύει τον εκπληκτικό Κώστα Γραμματίκη στο τραγούδι Θάλασσες και τον Λευτέρη Παυλίδη στο τραγούδι «Ο αλήτης».
Είχε όμως και άλλες εκπληκτικές ερμηνείες. Επιστροφές καταστροφές, Μια βροχή και Σ΄ αναζητώ στη Σαλονίκη. Η χορωδία συνόδεψε τον ανεπανάληπτο Χαράλαμπο Αθανασιάδη, που με την ερμηνευτική του δεινότητα πρόσθεσε, βυζαντινούς τόνους και εμπλούτισε τα «διαμάντια» του Μάριου Τόκα.
Η περιεκτική και ενημερωτική εισήγηση και ο σχολιασμός των τραγουδιών της προέδρου Σταυρούλας Γιοβανούδη, η παράλληλη προβολή εικόνας που επιμελήθηκε η Μαρία Γιοβανούδη, η ποιότητα του ήχου της χορωδίας και των εκτελέσεών της οι μαγικές νότες του πιάνου από τον Γιάννη Ζγούρα και της ορχήστρας του Πολυάνειου ωδείου, οι εξαιρετικοί σολίστες το ακροατήριο, που απόλαυσε τα τραγούδια, καταχειροκρότησε τους συντελεστές, ζήτησε με επιμονή να επαναληφθούν τραγούδια. Ήταν μια «αγκαλιά» τραγουδιών, που «σκόρπισαν ευωδία από γιασεμί» στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου. Οι ακροατές υποσχέθηκαν να δώσουν το «παρών», όπως πάντα και σε άλλες εκδηλώσεις της χορωδίας.

Η εκδήλωση εντασσόταν στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού «Ελευθέρια», εις ανάμνησιν της επικής Μάχης και απελευθέρωσης του Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα