Πολιτισμός

Σε πολιτιστικό κέντρο μετατρέπεται ο πρώην παιδικός σταθμός Πολυπέτρου

Έκκληση προς τους απανταχού Πολυπετρινούς να συνεισφέρουν με όποιον τρόπο μπορούν στην προσπάθεια ανακαίνισης του πρώην παιδικού σταθμού του χωριου προκειμένου να καταστεί λειτουργική η χρήση του ως εντευκτηρίυ-πολιτιστικού κέντρου απευθύνει ο πολιτιστικός σύλλογος Πολυπέτρου.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Από το 2011 ο σύλλογος μας στεγάζεται στο κτίριο του πρώην παιδικού σταθμού Πολυπέτρου το οποίο μετά από αίτημα στον δήμο, μας παραχωρήθηκε για χρήση. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό κτίριο το οποίο πληροί όλες τις προϋποθέσεις για τις ανάγκες του συλλόγου μας και των κατοίκων της κοινότητας μας.

Αντιλαμβανόμενοι την σπουδαιότητα του κτιρίου, αποφασίσαμε πέραν των υποχρεώσεων μας στον σύλλογο να ενδιαφερθούμε και για την προστασία την συντήρηση και βελτίωση των εγκαταστάσεων του.

Στο πλαίσιο αυτό προχωρήσαμε σε διάφορες εργασίες όπως, τοποθέτηση υδρορροών στην στέγη, αντικατάσταση σπασμένων μαρμάρων στις σκάλες εισόδου, επένδυση εξωτερικού τοίχου με πλακίδια για την προστασία από την υγρασία.

Κατασκευή στέγης στη βεράντα του για προστασία από εισερχόμενα νερά στο εσωτερικό του. Επίσης με την τοποθέτηση κλιματιστικού για θέρμανση – ψύξη, ελαιοχρωματισμοί εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών του κτιρίου κλπ.

Για την πραγμάτωση του σκοπού αυτού βασιστήκαμε κυρίως στον εθελοντισμό ευαισθητοποιημένων επαγγελματιών ιδιωτών, που προσέφεραν εργασία και υλικά, στην οικονομική βοήθεια από δημόσιες υπηρεσίες και στην βοήθεια των κατοίκων του χωριού μας μέσα από λαχειοφόρους αγορές που διενηργησε ο σύλλογος για το σκοπό αυτό.

Την περίοδο αυτή προχωρούσε στην ανακαίνιση της κουζίνας με την τοποθέτηση μιας σύγχρονης πλήρης κουζίνας και την ανακαίνιση της τουαλέτας και του μπάνιου. Για την ολοκλήρωση τους χρειαζόμαστε μια ηλεκτρική κουζίνα έναν αποροφητήρα έναν θερμοσίφωνα και υλικά του μπάνιου. Επίσης και στην μελλοντική αντικατάσταση κουφωμάτων.

Παρακαλούμε όλους τους Πολυπετρινούς όπου και αν βρίσκονται να συνεισφέρουν με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν στην προσπάθεια αυτή που καταβάλλουμε ώστε να συντηρήσουμε το κτίριο προκειμένου να είναι έτοιμο και στην υπηρεσία των κατοίκων του χωριού μας όποτε το χρειάζονται».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα