Κοινωνία

Πολιτιστική εταιρία εκπαιδευτικών: Δύο δεκαετίες προσφορά στα τοπικά δρώμενα

Την συμπλήρωση είκοσι χρόνων δημιουργίας και προσφοράς στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου γιόρτασε η πολιτιστική εταιρία εκπαιδευτικών Κιλκίς με μία «γεμάτη» από αισθήματα και μηνύματα επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7.12.15 στο εντευκτήριό της.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:

«Ο κοινός στόχος των μελών μιας ομάδας τα υποχρεώνει να συνειδητοποιήσουν ότι φεύγουν από το «εγώ» και πάνε στο «εμείς», ώστε να «δέσουν» ως ομάδα.Έτσι εκμηδενίζεται το προσωπικό στοιχείο και τα μέλη της γνωρίζονται και επικοινωνούν μεταξύ τους, αποδέχονται, βοηθούν και σέβονται ο ένας τον άλλο, συναισθάνονται ότι δουλεύουν όλοι μαζί για κάτι καλό. Και όταν μάλιστα περάσουν είκοσι χρόνια δημιουργικής συνεύρεσης και προσφοράς αποφασίζουν να το γιορτάσουν μαζί με όλους όσοι τους στήριξαν και συνεχίζουν να τους στηρίζουν.

Έτσι λοιπόν την Δευτέρα ,7 Δεκεμβρίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου μοιραστήκαμε μαζί σας πολλές και έντονα συγκινησιακά φορτισμένες νοσταλγικές στιγμές!

Στην εικοσάχρονη πορεία της η πολιτιστική εταιρία εκπαιδευτικών έχει να επιδείξει ποικίλες δράσεις, όπως:
Κουκλοθεατρικές παραστάσεις ,θέατρο με παιδιά, συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, εκπόνηση μουσειο-παιδαγωγικού προγράμματος, μουσικο-λογοτεχνικά αφιερώματα, λέσχη ανάγνωσης, βιβλιοπαρουσιάσεις, θεατρικό παιχνίδι, συνδιοργανώσεις.

Η Εύη Παναγοπούλου προλογίζοντας την εκδήλωση κατάφερε να μας συγκινήσει με την θύμηση γεγονότων μακρινών αλλά κρυμμένων καλά μέσα στη ψυχή των πρωτεργατών του συλλόγου.

Επιχειρήσαμε μετά να κάνουμε ένα φευγαλέο πέρασμα σε ατάκες και μουσικά ακούσματα από τις θεατρικές και κουκλοθεατρικές μας παραστάσεις.Σε αυτό μας βοήθησαν με την μουσική τους η Νατάσα Καββαδία και ο Βαγγέλης Καράμπαγλης, με το τραγούδι τους ο Χρήστος Αλεβιζάκης , η Μικέτ Καλφοπούλου και η Φωφώ Μπάπκα και με την ευρηματική τους παρουσίαση η Άννα Γουνιτσιώτου, η Άννα-Λήδα Κατσαβάκη και η Παρέσα Πολυχρονίδου με κείμενα που επιμελήθηκαν η Άννα Γουνιτσιώτου, η Θεοδοσία Σβολάκη και η Εύη Παναγοπούλου.

Τιμήσαμε για την προσφορά τους τα μέλη του πρώτου διοικητικού συμβουλίου τον Χρήστο Αλεβιζάκη, την Άννα Γουνιτσιώτου, την Εύη Παναγοπούλου, την Μαρία Παπαδοπούλου, την Παρέσα Πολυχρονίδου, τον Κωνσταντίνο Ραμπίδη και την Βάσω Ρουμελιώτη. Καθώς και για την σημαντική στήριξή τους την Λέλα Αβτζίδου, την Θεοδοσία Σβολάκη και την Χρήστο Σπίγγο.

Το μουσικό τμήμα του καλλιτεχνικού και πολιτιστικού συνόλου «Η πόλις» υπό την διεύθυνση του Νίκου Σπυρλιάδη κατάφερε να μας ψυχαγωγήσει με μουσικά ακούσματα από τον ελληνικό κινηματογράφο, όπως μοναδικά αυτό γνωρίζει. Απολαύσαμε στο τραγούδι την Νατάσα Καββαδία, τον Λάζαρο Μαυρόπουλο, την Έφη Ναβροζίδου και την Γιάννα Παγλαρίδου. Έπαιξαν μπουζούκι ο Χρήστος Αποστολίδης, κρουστά ο Κώστας Λαφτσίδης, κιθάρα ο Νίκος Σπυρλιάδης, ακκορντεόν ο Κώστας Χαραλαμπίδης και πιάνο Αχιλλέας Σπυρλιάδης.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν τα μέλη του τωρινού διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, οι Γιάννης Αθανασιάδης, Χρήστος Αλεβιζάκης, Φανή Δημητριάδου, Στέλλα Δουδούμη, Μικέτ Καλφοπούλου, Χρυσούλα Μόσχου, Φωφώ Μπάπκα, Πολυχρονίδου Παρέσα και Ντίνα Τρίγκα.

Σας υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε και να προσφέρουμε στον τόπο μας και για τα επόμενα είκοσι χρόνια!
Διότι γιά εμάς «πολιτισμός είναι ένα «παράθυρο στο φως», ο «δρόμος» γιά την ψυχική ανάταση.»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]