Πολιτική

Νέα πολιτική κίνηση της Κεντροαριστεράς του νομού από παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία συγκρότησης νέας πολτικής κίνησης στελεχών της Κεντροαριστεράς του νομού, με επικεφαλής πρωτοκλασάτα ονόματα στελεχών της προηγούμενης νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και με τίτλο Κεντροαριστερή Κίνηση Κιλκίς Ελπίδας Προοπτικής.
Στο κείμενο της σχετικής ανοιχτής πρόσκλησης αναφέρονται τα εξής:

“Μετά από έξι χρόνια ύφεσης και αυστηρής λιτότητας η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη αντιμέτωπη με σκληρές προκλήσεις. Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων απαιτείται το πέρασμα από τις μονοκομματικές κυβερνήσεις σε μιαn εποχή κυβερνήσεων συνεργασίας. Καθώς η χώρα μας θα απομακρύνεται από την εποχή του «μνημονίου», αυτές οι πολιτικές συνεργασίες θα αφορούν σε συγκλίσεις πάνω σε προγραμματικές επεξεργασίες και δεν θα φέρουν χαρακτήρα «εθνικής ανάγκης», όπως σήμερα. Οι δύο ισχυροί πόλοι κυβερνητικής εξουσίας θα είναι παρελθόν και μια νέα ισορροπία πολιτικών δυνάμεων θα διαμορφωθεί στο τέλος της πολιτικής ρευστότητας που επικρατεί σήμερα.

Σήμερα, κανένας από τους δύο προς το παρόν κυριάρχους πολιτικούς σχηματισμούς δεν φαίνεται να αναπτύσσει ορατή δυναμική με την οποία θα κάλυπτε το πολιτικό κενό για μια εναλλακτική προοδευτική λύση. Αυτή η εναλλακτική προοδευτική λύση που περιμένει η χώρα μας, θα πυροδοτήσει την αλλαγή πολιτικής η οποία θα φέρει στο προσκήνιο την μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

Σήμερα, όλοι εμείς οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες που παρακολουθούμε τα πολιτικά δρώμενα και μοιραζόμαστε τα οράματα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος πιστεύουμε σε μια σύγχρονη δημοκρατική παράταξη, σε μια αξιόπιστη Κεντροαριστερά που θα δίνει αγώνα στο μεσαίο χώρο με ημερήσια διάταξη ριζοσπαστική στους τρόπους και μετριοπαθή στους στόχους.

Σήμερα, όλοι εμείς οι δημοκράτες – σοσιαλιστές πολίτες αυτής της χώρας, νιώθουμε ότι ανήκουμε στην μεγάλη οικογένεια της σύγχρονης Κεντροαριστεράς και βρισκόμαστε σε μια διαρκή κινητικότητα για την ανασύνταξή της

Σήμερα, όλοι εμείς, παλιοί και νέοι οραματιστές που θέλουμε να προσδιορίζουμε τον πολιτικό ζωτικό χώρο μιας και την ποιότητα ζωής μας, δεν έχουμε την πολυτέλεια της αναμονής και της πολιτικής αδράνειας. Αντιλαμβανόμενοι την αδυναμία μας για τον προσδιορισμό των πολιτικών εξελίξεων σε εθνικό επίπεδο, αλλά και συναισθανόμενοι το χρέος μας προς τις επόμενες γενιές, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για την πολιτική έκφραση της εναλλακτικής προοδευτικής λύσης σε επίπεδο νομού Κιλκίς.

Επειδή πιστεύουμε ότι η ανασύνταξη της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης είναι πρωταρχικά διαδικασία συμμετοχής της βάσης, απευθυνόμαστε με σεβασμό σε όλα τα πρόσωπα και τις συλλογικότητες του νομού Κιλκίς. Απευθύνουμε προσκλητήριο συζήτησης σε ενεργούς πολίτες, σε τοπικές κοινωνικές δυνάμεις, τοπικούς συλλόγους, αυτοδιοίκηση σε μια ατζέντα θεμάτων που θα αποτελέσουν τα σημεία σύγκλισης – συνάντησης”.

Περισσότερα

Βασίλης Ρόκος: Η Κεντρική Μακεδονία αθωράκιστη στις προ των πυλών μεγάλες καταστροφές- Περιβάλλον και ανθρώπινες ζωές στο συρτάρι της απερχόμενης περιφερειακής διοίκησης»

«Προτεραιότητά μας η προστασία του περιβάλλοντος» διατυμπανίζει η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δυστυχώς όμως για το περιβάλλον και […]

Δείτε ακόμα

Ούτε λόγος… γιά «ισοπαλία»!

Για όσους πιστεύουν, ότι το ανωτέρω φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι «τραβηγμένο» από κάποιο εκλογικό κέντρο, όπου πρόκειται να διενεργηθούν δημοτικές εκλογές, […]

Φωτοσχόλιο

Από τη επιμνημόσυνη δέηση στον μητροπολιτικό ναό της πόλης του Κιλκίς στη Μνήμη των θυμάτων Γενοκτονίας της Μικράς Ασίας