Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Πολιτική απόφαση

Ως μία «πολιτική απόφαση» χαρακτήρισε, και ορθώς κατά την άποψή μας, την επιλογή να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη καθαριότητας-φωτισμού στον δήμο Παιονίας ο δήμαρχός της Χρήστος Γκουντενούδης κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου γιά λόγους, βεβαίως που συνδέονται με την δύσκολη οικονομική συγκυρία που όλοι κατανοούμε.

Μάλιστα, τόνισε, οτι το κενό που εμφανίζεται στα έσοδα έναντι των αυξημένων εξόδων κυρίως λόγω αυξημένης κατανάλωσης ρεύματος (λίγο πάνω από 300.000 ευρώ περισσότερα από τα προϋπολογισθέντα) θα καλυφθούν μέσα απο τον περιορισμό των δαπανών, φέρνοντας ως παράδειγμα την απόκτηση δύο καινούργιων απορριμματοφόρων, τα οποία και περιορισμό της δαπάνης καυσίμων επιφέρουν και το υψηλο κόστος συντήρησης των παλιών ουσιαστικώς εξαλείφουν.

Επιχείρημα με το οποίο ουδείς διαφωνεί όπως και με αυτό που αφορά στην επικείμενη μελέτη μέσω σύμπραξης με ιδιώτη, που αφορά στον ηλεκτροφωτισμό του δήμου, το οποίο επίσης ανακοινώθηκε.

Αυτό, όμως, που μας κανει σκεπτικούς είναι εάν αυτά μπορούν να καλύψουν γιά το 2017 το εύρος της «μαύρης τρύπας», που προδιαγράφεται στον σχετικό προϋπολογισμό, όπως επίσης και γιατί κρίθηκε «αναγκαίο» να «χρησιμοποιηθεί» στον βαθμό της πολιτικής σκοπιμότητας ένας από τους πιό χρήσιμους, αν όχι ο χρησιμότερος, υπάλληλος του δήμου, που κρίθηκε να εισηγηθεί τεχνοκρατικά κάτι που δεν θα επιλέγονταν τελικώς πολιτικά.

Ενας τακτικισμός που έχουμε την αίσθηση, ότι ήταν αχρείαστος και περιττός, σε αντίθεσε με την αύξηση των εσόδων που και χρειαζούμενη και υποχρεωτική!

Περισσότερα

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]

Συνάντηση με νόημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα και συναντήθηκε με τον συντοπίτη […]

Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]