Πολιτική

Πολύς κόσμος στην συγκέντρωση υποστήριξης της κυβέρνησης στο Κιλκίς

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12.2.15 στην πλατεία Ειρήνης η συγκέντρωση πολιτών του Κιλκίς για ηθική υποστήριξη της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ύστερα απο πανελλαδικής πρωτοβουλίας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο πλαίσο της οποίας εντάσσονταν και οι ανάλογες συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Η προσέλευση των Κιλκισιωτών υπήρξε αθρόα ενώ κατά την διάκρεια της συγκέντρωσης εκφωνήθηκε ανακοίνωση με τίτλο «Δεν μασάμε» στους εκβιασμούς, δεν κάνουμε πίσω, θα νικήσουμε», στην οποία αναφέρονταν τα εξής:
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
«Οι εκλογές τελείωσαν και προέκυψε μία κυβέρνηση που θέλει να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην Ευρώπη.
Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν. Να μην τους κάνουμε τη χάρη!

Να πάρουμε την «σκυτάλη» και να «σηκώσουμε» το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του.
Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στην λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής.
Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της «Τριμερούς» και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες.
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητούμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής.
Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν εμπράκτως την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.
Θα νικήσουμε!»

Πάνω από 5000 πολίτες έλαβαν μέρος συμμετείχε σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα στο σημερινό συλλαλητήριο υποστήριξης της κυβέρνησης, στην περιοχή στο Λευκού Πύργου. Και Το κάλεσμα μέσω facebook αγκαλιάστηκε από το σύνολο σχεδόν των κινημάτων της Θεσσαλονίκης, όπως σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες, κίνημα κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που συνεχίζει ως εξής:

Τα συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις γίνονται με σκοπό να υποστηριχθεί η κυβέρνηση στις δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Οι συγκεντρωμένοι ένωσαν τις φωνές τους με τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, που οργάνωσαν συλλαλητήρια για να σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων.

Με συνθήματα και «πανώ» «ψηλά το κεφάλι» και «λευτεριά στην Ελλάδα», η Θεσσαλονίκη έστειλε βροντερό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, στηρίζοντας τις προσπάθειες της νεοσύστατης κυβέρνησης να έρθει σε μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Στο πλαίσιο των παλλαϊκών συλλαλητηρίων κατά της λιτότητας, «βούλιαξε» η πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα από δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών, σε μια μεγαλειώδη κινητοποίηση που θύμιζε το Καλοκαίρι του 2011.
Οι διαδηλωτές με κεντρικό σύνθημα “δεν εκβιαζόμαστε, ούτε βήμα πίσω στους εκβιασμούς”, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στην ελληνική κυβέρνηση.

Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και στο ραδιομέγαρο της Αγ.Παρασκευής, από πρώην εργαζομένους της πρώην ΕΡΤ, μέλη πολιτικών φορέων και σωματείων, με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι μηνών από το κλείσιμο του πρώην φορέα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο μαύρο των εκβιασμών», οι διαδηλωτές αποφάσισαν να δώσουν στο συλλαλητήριο «χαρακτήρα κατά των εκβιασμών των δανειστών», στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τα «αυθόρμητα λαϊκά συλλαλητήρια που διοργανώνονται σήμερα στο Σύνταγμα και αλλού».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα